Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl Vijūnėlės istoriją atkapsčiusios žurnalistės kūdros – anoniminis skundas

2016-04-04 12:34 diena.lt inf.
Šarūno Mažeikos / Fotobanko nuotr.

Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai tikrina visus gautus skundus, tarp jų – ir anoniminius. Ne išimtis buvo ir kovo 14 d. Aplinkos ministerijos Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamentui (RAAD) adresuotas anoniminis pranešimas, kad Lazdijų rajone Vilmai ir Rimantui Danauskams, Almai ir Alvydui Basevičiams ir Virginijai Škarnulienei priklausančiame žemės ūkio paskirties sklype dvi kūdros iškastos galimai pažeidžiant aplinkosauginius reikalavimus, pranešė Aplinkos ministerija.

Patikrinę šį skundą, aplinkos apsaugos pareigūnai nustatė, kad jis nėra pagrįstas. Sklypo savininkai, iškasę minėtąsias kūdras, nepažeidė Dirbtinių nepratekamų paviršinių vandens telkinių įrengimo ir priežiūros aplinkosaugos reikalavimų. Šie reikalavimai įpareigoja raštu informuoti RAAD apie kūdrų įrengimą tik tada, kai jos didesnės kaip 0,1 ha, o šiuo atveju abi kūdros yra mažesnės.

Žiniasklaidoje pasirodžiusios spekuliacijos, kad šį patikrinimą aplinkosaugininkai surengė persekiodami jiems neįtikusią žurnalistę Vilmą Danauskienę, vieną iš minėtojo sklypo bendrasavininkių, suregztos, matyt, ieškant rakšties ten, kur jos ir būti negali. „Mūsų pareigūnai privalo reaguoti į visus gautus skundus. Ir visai nesvarbu, kam priklauso žemės sklypas, miškas ar statinys. Jeigu jie nereaguoja, vadinasi, neatlieka savo pareigų“, – sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Minėtajame skunde taip pat buvo nurodyta, kad tame žemės sklype neteisėtai statomas statinys. Šią informaciją šiuo metu tikrina Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų