Pereiti į pagrindinį turinį

Kalbos inspekcijos vadovo konkurse – penki pretendentai

2024-08-15 11:45

Valstybinės kalbos inspekcijos vadovo postą siekia užimti penki pretendentai.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / J. Kalinsko/BNS nuotr.

„Gauti penkių pretendentų prašymai dalyvauti Valstybinės kalbos inspekcijos vadovo konkurse“, – šią savaitę komentare BNS nurodė Viešojo valdymo agentūra.

Anot jos, šiuo metu atliekamas pretendentų atitikties nustatytiems reikalavimams vertinimas.

Pirmas konkursas į Valstybinės kalbos inspekcijos viršininko pareigas paskelbtas liepos pradžioje. Tuomet nesulaukta pretendentų į šias pareigas, todėl mėnesio viduryje patikslinus keliamus specialiuosius reikalavimus dėl išsilavinimo, paskelbta nauja atranka.

Kaip nurodo agentūra, Valstybinės kalbos inspekcijos vadovas turėtų paaiškėti rudenį.

Dabartinis Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkas Audrius Valotka yra ne kartą sulaukęs kultūros ministro kritikos dėl savo viešų pasisakymų ir raginimo trauktis iš pareigų. A. Valotkai taip pat skirtos dvi pastabos.

A. Valotkos penkerių metų kadencija baigsis kitų metų sausį.

Nuo 1990-ųjų veikianti Valstybinė kalbos inspekcija prižiūri, kaip laikomasi Valstybinės kalbos įstatymo, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos nutarimų ir kitų teisės aktų, nustatančių valstybinės kalbos vartojimo ir taisyklingumo reikalavimus.

Ji taip pat konsultuoja piliečius, valstybės ir savivaldybių institucijas bei verslo įmones kalbos vartojimo ir taisyklingumo klausimais, atlieka prevencinį darbą informuojant, šviečiant visuomenę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų