Pereiti į pagrindinį turinį

Ministerija siūlo keisti Informacinės visuomenės plėtros komiteto pavadinimą

2024-07-13 23:24 diena.lt inf.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo Vyriausybei pakeisti Informacinės visuomenės plėtros komiteto pavadinimą į Valstybės skaitmeninių sprendimų agentūros pavadinimą.

J. Kalinsko/BNS nuotr.

Kaip numatyta šią savaitę registruotame nutarimo projekte, pavadinimą norima keisti, siekiant sklandesnio ir efektyvesnio institucijos identifikavimo viešojoje erdvėje bei visuomenėje.

Anot ministerijos, dabartinis pavadinimas yra netikslus bei nešiuolaikiškas, neatspindi komiteto funkcijų, nėra patogus naudoti kasdienėje komunikacijoje.

„Naujas institucijos pavadinimas Valstybės skaitmeninių sprendimų agentūra apibūdina ir atspindi tai, kad įstaiga  yra vykdomosios valdžios institucija, atsakinga už politikos įgyvendinimą ekonomikos ir inovacijų ministrui pavestose valdymo srityse: informacinės visuomenės plėtros, valstybės informacinių išteklių valdymo, duomenų pakartotinio naudojimo ir elektroninės atpažinties“, – rašoma projekte.

Priėmus projektą, ministro įsakymu bus patvirtinti nauji Valstybės skaitmeninių sprendimų agentūros nuostatai, kurių projektas jau parengtas ir suderintas su suinteresuotomis institucijomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)