Pereiti į pagrindinį turinį

Šauliai pasirašė bendradarbiavimo sutartis su policija, ugniagesiais

2024-07-19 00:34 diena.lt inf.

Šaulių sąjunga praėjusią savaitę pasirašė bendradarbiavimo sutartis su Policijos bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentais.

P. Peleckio / BNS nuotr.
Turinys

Pasak sąjungos vado pulkininko leitenanto Lino Idzelio, su policija sutarta aktyvinti bendradarbiavimą kibernetinio saugumo bei naujų technologijų taikymo srityse.

„Policija – tai mūsų ilgamečiai partneriai, kuriems talkiname kasdienybėje: ar tai būtų viešosios tvarkos užtikrinimas, ar pagalba valstybę ištikus krizėms. Ir su šia organizacija lengva dirbti, nes jau yra nusistovėję modus operandi (įprasta tvarka), aiškus užduočių spektras“, – pranešime spaudai cituojamas jis.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla pabrėžė, kad policiją domina šaulių pasiekimai kibernetinio saugumo, bepiločių orlaivių ir naujų technologijų pritaikymo srityse, o daug inovacijų planuojama pritaikyti.

Tuo metu susitarime su ugniagesiais numatyta bendradarbiauti stiprinant gyventojų pasirengimą priešgaisrinės ir civilinės saugos srityje, užtikrinant viešąjį saugumą hibridinių grėsmių akivaizdoje ir įgyvendinant kitas veiklas krizių ir ekstremaliųjų situacijų prevencijos bei pasirengimo srityse.

„(...) matau labai didelę prasmę, kad šauliai bendradarbiautų su ugniagesiais gelbėtojais, padėtų jiems, mokytųsi ir dalytųsi savo patirtimi. Šauliams aktualu ne tik patiems pagilinti žinias apie priešgaisrinę ir civilinę saugą, didinti savisaugos kultūrą, bet ir kartu su ugniagesiais gelbėtojais šviesti visuomenę apie pasirengimą įvairioms ekstremaliosioms situacijoms“, – pabrėžė Lietuvos šaulių sąjungos vadas.

Šaulių sąjunga pagal kompetenciją Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui ir Ugniagesių gelbėtojų mokyklai teiks pagalbą vykdant gyventojų švietimą ir prevenciją civilinės ir priešgaisrinės saugos srityse, dalyvaus rengiamuose kursuose, pratybose, o įvykus krizėms, grėsmėms ar ekstremaliosioms situacijoms – pagal kompetenciją prisidės prie jų likvidavimo, gyventojų evakuacijos, dingusiųjų paieškos ir gelbėjimo, humanitarinės pagalbos teikimo.

„Šis bendradarbiavimo susitarimas atnaujinamas atsižvelgiant į besikeičiančią geopolitinę situaciją ir naujas grėsmes. Džiugu, kad šiuo neramiu laikotarpiu jis padės stiprinti bendradarbiavimą krizių ir ekstremaliųjų situacijų prevencijos bei pasirengimo, švietimo ir mokymo srityse“, – teigė departamento direktorius vidaus tarnybos generolas Saulius Greičius.

Anot šaulių, su policija taip pat sutarta bendradarbiauti viešosios tvarkos, eismo ir visuomenės saugumo užtikrinimo, nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos srityse, valdant krizes, civilinėje saugoje, moksle.