Pereiti į pagrindinį turinį

Somalio piratų užgrobto tanklaivio įgula su lietuviu paleista

2009-04-11 12:29
Somalio piratų užgrobto tanklaivio įgula su lietuviu paleista
Somalio piratų užgrobto tanklaivio įgula su lietuviu paleista / AFP

Somalio piratai paleido užgrobto norvegų tanklaivio "Bow Asir" įgulą, tarp kurios narių buvo Lietuvos pilietis, informavo Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

"Laivas šiuo metu plaukia Kenijos link. Lietuvos pilietis yra sveikas, jam nieko nenutiko. Reikalui esant, visa konsulinė pagalba bus suteikta", - iš Norvegijos URM gautą informaciją perdavė Lietuvos URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento vadovas Rolandas Kačinskas.

Portalas primena, kad Somalio piratai kovo pabaigoje užgrobė norvegų tanklaivį "Bow Asir", kurio vienas įgulos narys – lietuvis. Šio tapatybė URM buvo žinoma, bet neskelbiama saugumo sumetimais.

Derybas su piratais vedė laivo savininkė Norvegijos bendrovė "Salhus Shippuing AS". Norvegijos Vyriausybė į derybas nesikišo. Teigiama, kad bendrovė už laivo paleidimą sumokėjo 2,4 mln. dolerių išpirką.

Nors Lietuvos URM Somalio piratams pirmą kartą įkliuvusio piliečio tapatybės neatskleidžia, žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog tai klaipėdietis Pavelas Galijevskis.

Somalio piratai laivus grobia norėdami gauti milijonines išpirkas. Tai savotiškas verslas, kurio imasi skurdžios Afrikos šalies gyventojai. Per 2008-uosius už pagrobtus laivus Somalio piratai susižėrė iki 30 mln. JAV dolerių išpirkų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų