Quantcast

V. Uspaskichui netekus neliečiamybės, „darbiečių“ byla gali būti baigta liepą

  • Teksto dydis:

Europos Parlamentui panaikinus europarlamentaro Viktoro Uspaskicho neliečiamybę, vadinamoji Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byla Lietuvos apeliaciniame teisme galėtų būti baigta nagrinėti jau liepą, tikisi prokuroras Saulius Verseckas.

Pasak valstybės kaltintojo „darbiečių“ byloje, šiuo metu jau yra paskirti posėdžiai, kurių pirmasis turėtų vykti gegužės viduryje, o paskutinysis - liepos pradžioje.

„Jei numatyti posėdžiai įvyks - o jų numatyta nemažai, apie dešimt - tai išnagrinėti bylą užtektų“, - BNS trečiadienio vakarą sakė S.Verseckas.

Pasak jo, teismo posėdžiai galėtų prasidėti ir vykti laiku, jei bus spėta atlikti papildomas nuteistųjų „darbiečių“ bei jų gynybos prašomas ekspertizes. Viena jų, esą, jau atlikta.

„Dar prieš V.Uspaskichui įgyjant neliečiamybę, buvo patenkinti gynybos ir nuteistųjų prašymai ir paskirtos trys ekspertizės: rašysenos, kuri jau padaryta, kompiuterinė, kur buvo prašoma pakartotinai ištirti kompiuterius, ir pagrindinė, vadinamoji buhalterinė-finansų, kur prašė perskaičiuoti tiek kai kurias mokesčių sumas, tiek bendrai neapskaitytas pajamas“, - priminė prokuroras.

Vis dėlto valstybės kaltintojas neatmetė, kad ir šįkart byla dėl įvairių priežasčių gali užsitęsti.

„Pagrindinis dalykas, kad posėdžiai vyktų - jei niekas nesirgtų, visi atvyktų, manau, tiek ir nereikėtų tų posėdžių“, - patvirtino S.Verseckas.

EP trečiadienį panaikino V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę, tai leis toliau nagrinėti bylą Apeliaciniame teisme.

Žemėsnės instancijos teismas už sukčiavimą ir apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą pernai liepą V.Uspaskichui skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, kartu nuteistai parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, Vytautui Gapšiui - 35 tūkst. litų (per apie 10 tūkst. eurų) bauda. Buvusi partijos finansininkė Marina Liutkevičienė nuteista vienerių metų laisvės atėmimo bausme.

Byla Darbo partijos atžvilgiu nutraukta teismui paskelbus, kad partija kaip juridinis asmuo veiklą baigė įvykdžius reorganizaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių