Pereiti į pagrindinį turinį

„Valstietis“ siūlo minėti Giminių dieną, skatina organizuoti giminių susibūrimus

2024-06-05 16:15 diena.lt inf.

Seimo narys „valstietis“ Giedrius Surplys siūlo minėti Giminių dieną.

Giedrius Surplys
Giedrius Surplys / M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Jis parengė ir registravo įstatymo pataisą, kad pirmasis liepos šeštadienis šalyje būtų minimas kaip Giminių diena.

Politiko teigimu, tokiu būdu siekiama didinti visuomenės dėmesį savo giminės ryšiams išlaikyti, domėtis jos istorija, taip stiprinant bendruomeniškumą ir pasididžiavimą savo šaknimis, kultūra, papročiais ir vertybėmis. 

„Šiuolaikinėje visuomenėje, kurioje dominuoja greitas gyvenimo tempas ir technologijų poveikis, žmonės dažnai pamiršta savo šaknis ir paveldą. Įstatymo projektu siekiama atgaivinti visuomenės supratimą apie giminės svarbą ir giminystės ryšių puoselėjimo svarbą“, – rašoma projekto aiškinamajame rašte.

Pasak G. Surplio, giminės istorija yra neatsiejama kultūrinio identiteto dalis, projektu norima skatinti jos tyrinėjimą ir paveldo perdavimą būsimoms kartoms.

„Lietuvoje nuo seno organizuojami giminių susibūrimai, festivaliai ir giminių šventės yra svarbios bendruomenės stiprinimui ir vienišumo (ypač senatvėje) prevencijai, todėl šiuo įstatymo projektu siekiama, jog šie renginiai taptų nuolatine tradicija, skatinančia tarpusavio ryšius ir bendrystę. Tai padėtų ir kuriant tamprius globalios Lietuvos ryšius“, – tvirtina Seimo narys.

Atmintinų dienų sąraše – 90 dienų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų