Pereiti į pagrindinį turinį

VRK dėl rinkėjų papirkinėjimo panaikino Kalvarijos tarybos nario balsus

2015-03-21 16:45 diena.lt inf.
Vytauto Liaudanskio nuotr.

Teismui pinigine bauda nubaudus sūnų, kuris savo tėvo naudai pirko rinkėjų balsus, Vyriausiojo rinkimų komisija (VRK) šeštadienį panaikino visus Kalvarijos savivaldybės kandidato Zigmo Grabausko naudai gautus balsus bei jo registraciją po rinkimų dienos. Tai reiškia, kad Z.Grabausko mandatas į tarybos narius panaikintas.

VRK posėdyje buvo paskelbta informacija, kad dėl rinkėjų papirkinėjimo baudžiamuoju įsakymu 20 MGL dydžio bauda nubaustas Kalvarijos gyventojas Gytis Grabauskas. Bylos duomenimis, jis dviem rinkėjais sumokėjo po 4 eurus ir vežė juos automobiliu, kad tiesioginiuose savivaldos rinkimuose jie balsuotų už jo tėvą partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatą Z.Grabauską.

VRK sprendimu taip pat pripažino, kad buvo perkant rinkėjų balsus buvo padarytas šiurkštus įstatymo pažeidimas. Panaikinti visi Z.Grabausko 350 reitingo balsų.

„Vieša interesą galima pažeisti ir dviem balsais“, - sakė komisijos nariai.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ Kalvarijos savivaldybės taryboje gavo penkis mandatus, šios partijos atstovas yra išrinktas meru. Z.Grabauskas porinkiminiame sąraše buvo trečias.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų