Quantcast

Vyriausybė siekia su įslaptinta informacija dirbantiesiems uždrausti vykti į Rusiją

  • Teksto dydis:

Vyriausybė siekia, kad dirbantiesiems su įslaptinta informacija įstatymu būtų uždrausta vykti į Rusiją, Baltarusiją ir Kiniją.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė atitinkamoms Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo pataisoms. Toliau projektą svarstys Seimas.

„Projektu siekiama apsaugoti valstybės institucijų darbuotojus, kuriems yra išduotas leidimas dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija (...) nuo priešiškos jų atžvilgiu užsienio valstybių tarnybų veiklos“, – BNS nurodė projektą rengusi Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Tokį sprendimą, anot jos, lėmė žvalgybos perspėjimai apie bandymus verbuoti lietuvius, galinčius prieiti prie įslaptintos informacijos.

Anot projekto, ne tarnybos ar ne darbo tikslais vykti į Vyriausybės nustatytas užsienio valstybes negalėtų tie darbuotojai, kuriems suteikti leidimai dirbti su įslaptinta arba riboto naudojimo informacija.

Tokie asmenys būtų išleidžiami išimtinai dėl svarbių asmeninių aplinkybių.

Krašto apsaugos ministerija skaičiuoja, kad ribojimas palies apie 56 tūkst. žmonių.

Apie planuojamus draudimus dar pernai rugsėjį pranešė Nacionalinis krizių valdymo centras. Tuomet KAM projektą žadėjo Vyriausybei pateiki iki metų pabaigos, tačiau teisės akto derinimas užtruko.

Oficialų šalių, į kurias draudžiama vykti sąrašą, turėtų parengti Vyriausybė iki įstatymo įsigaliojimo rugsėjo 1 dieną.

KAM teigimu, jis turėtų apimtis tas pačias šalis, į kurias draudžiama vykti kariams ar pareigūnams: Rusiją, Baltarusiją ir Kiniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vykti į Rusiją po darbo-

 vykti į Rusiją po darbo- portretas
galima
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių