Pereiti į pagrindinį turinį

„Google“ oficialiai pristatė muzikos paslaugą „Google Music“

2011-11-17 19:12
„Google“ oficialiai pristatė muzikos paslaugą „Google Music“
„Google“ oficialiai pristatė muzikos paslaugą „Google Music“

Technologijų milžinė „Google“ oficialiai pristatė internetinės muzikos paslaugą „Google Music“. Kol kas paslauga gali naudotis tik JAV gyventojai.

Šiuo metu, „Google Music“ muzikos kolekcijoje yra per 13 milijonų kūrinių. „Google“ visus juos surinko iš muzikos kompanijų, pasirašydama su jomis autorines sutartis. Tarp šių kompanijų yra „Sony Music Entertainment“, EMI ir „Universal“.

Manoma, jog naujoji „Google“ paslauga kels grėsmę muzikos rinkoje dominuojančiai kitai technologijų milžinei – „Apple“. Pastaroji, dar 2003-aisiais, pristatė savo muzikos parduotuvę „iTunes“. „Apple“ dominuoti šioje rinkoje padėjo sėkmingi muzikos grotuvų „iPod“ pardavimai.

Kaip ten bebūtų, analitinių tyrimų kompanijos „Gartner“ duomenimis, daugiau nei pusė liepos-rugsėjo mėnesiais parduotų išmaniųjų telefonų buvo su „Android“ operacine sistema. Palyginimui, per tą patį laikotarpį, parduotų išmaniųjų telefonų su „iOS“ operacine sistema užimama dalis siekė tik 15 procentų.

„Google“ naująją paslaugą integravo ir į savo socialinį tinklą „Google+“.

Vartotojai turės galimybę dalintis patinkančiais kūriniais su savo žmonių ratais, o šie – perklausyti pilnos trukmės kūrinį jo nė nenusipirkę.

Vidutinė vieno kūrinio kaina svyruoja nuo 0,69 dolerio iki 1.29 dol. Taipogi, kasdieną bus skelbiamas vienas kūrinys, kurį kiekvienas galės atsisiųsti nemokamai.

„Google“ nėra vienintelė technologijų kompanija, šiuo metu bandanti įsisprausti į muzikos industriją.

Antradienį „Blackberry“ D. Britanijai pristatė savo muzikos paslaugą „BBM Music“. Kompanija, už 4.99 euro per mėnesį, siūlo įsigyti 50 kūrinių. Kiekienas vartotojas gali klausyti ir kitų vartotojų mėgiamus kūrinius. Paslauga taip pat gali naudotis JAV, Australijos ir Kanados gyventojai.

Norint labiau susipažinti su nauja „Google“ muzikos paslauga, siūlome peržiūrėti pristatomąjį vaizdo klipą:

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų