Pereiti į pagrindinį turinį

A. Abdullah pasveikino Afganistano prezidento rinkimų nugalėtoju pripažintą A. Ghani

2014-09-25 13:47
AFP-BNS inf.

Afganistano prezidento posto siekęs Abdullah Abdullah (Abdula Abdula) ketvirtadienį pasveikino išrinktąjį šalies vadovą Ashrafą Ghani (Ašrafą Ganį) ir pažadėjo palaikyti jį nacionalinės vienybės vyriausybėje.

Rinkimų pareigūnai sekmadienį paskelbė A.Ghani nugalėtoju, tačiau atsisakė atskleisti, kokie buvo balsavimo rezultatai arba rinkėjų aktyvumas. Toks žingsnis išprovokavo kaltinimus, kad rinkimų rezultatai neskaidrūs.

A.Ghani ir A.Abdullah sekmadienį sudarė susitarimą suformuoti „vienybės vyriausybę“ po kelis mėnesius trukusių ginčų, kuris iš jų yra teisėtas rinkimų nugalėtojas. Klastojimų aptemdyti prezidento rinkimai vyko birželio 14 dieną.

„Nacionalinės vienybės vyriausybėje“ A.Ghani užims prezidento, o A.Abdullah – aukščiausio vykdomosios valdžios pareigūno postą. Šios naujos pareigos maždaug atitiks premjero postą.

„Noriu pasveikinti daktarą Ashrafą Ghani, būsimąjį Afganistano prezidentą, ir padėkoti už jo poziciją dėl politinio susitarimo sukurti nacionalinės vienybės vyriausybę“, – sakė A.Abdullah, kreipdamasis į didelę savo šalininkų minią.

„Politinis susitarimas, pagal kurį bus sukurta nacionalinės vienybės vyriausybė, yra geriausia alternatyva ir geriausias pasirinkimas dėl Afganistano žmonių, – pabrėžė jis. – Jeigu matote dabartinę Afganistano padėtį, geresnės alternatyvos nėra.“

„Ši nacionalinės vienybės komanda, jeigu Dievas panorės ... susikibs rankomis ir bendradarbiaus“, – pridūrė A.Abdullah.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų