Quantcast

Armėnijoje reikalaujama patraukti atsakomybėn N. Pašinianą

Armėnijos generalinė prokuratūra persiuntė Nacionalinio saugumo tarnybai pareiškimą, kuriame reikalaujama patraukti šalies ministrą pirmininką Nikolą Pašinianą baudžiamojon atsakomybėn už susitarimą su Azerbaidžanu dėl sienos delimitavimo.

Tai gegužės 3 d. parlamente pareiškė Armėnijos generalinė prokurorė Ana Vardapetian, praneša portalas „eurointegration“, remdamasis leidiniu „newsarmenia.am“.

Anksčiau buvęs Armėnijos advokatų rūmų vadovas Ara Zograbianas ir Armėnijos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Aikas Naapetianas perdavė Generalinei prokuratūrai pranešimą apie nusikaltimą, kuriame reikalaujama patraukti N. Pašinianą atsakomybėn.

Jie pavadino Armėnijos ir Azerbaidžano sienos delimitavimą „neteisėtu suverenių Armėnijos teritorijų perdavimu“ ir pareikalavo, kad N. Pašinianas būtų apkaltintas „valstybės išdavimu ir veiksmais, kuriais siekiama pažeisti šalies teritorinį vientisumą“.

„Pareiškimas persiųstas Nacionalinei saugumo tarnybai, kad ši patikrintų prie jo pridėtus dokumentus. Po patikrinimo bus svarstomas baudžiamosios bylos kėlimo klausimas“, – parlamento posėdyje sakė A. Vardapetian.

Balandžio 19 d. Armėnijos ir Azerbaidžano atstovai pirmą kartą paskelbė preliminariai susitarę dėl sienos delimitavimo prie aštuonių pasienio kaimų.


 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chutine, Debilu gimęs Debilu mirsi

Chutine, Debilu gimęs Debilu mirsi portretas
,

sita armiaska senai armenai turejo

sita armiaska senai armenai turejo portretas
pakart ant sakos ir gyvam skura nulupt kaip avinuj....

chutin puilo

chutin puilo portretas
Kremliaus žiurkė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių