Pereiti į pagrindinį turinį

Estų parlamentarė: rinkimų biuletenių fotografavimas – Rytų europiečių įprotis

2016-08-30 13:52 diena.lt inf.

Deputatai, kurie pirmadienį fotografavo savo rinkimų biuletenius per pirmąjį prezidento rinkimų ratą Estijos parlamente, elgėsi kaip žmonės iš Rytų Europos, kur demokratija nėra giliai įsišaknijusi, pareiškė estų parlamentarė socialdemokratė Marianne Mikko (Marianė Miko).

Scanpix nuotr.

Pasak jos, iniciatyvą fotografuoti rinkimų biuletenius greičiausiai parodė ne kurios nors parlamentinės grupės vadovybė, veikiausiai tai yra atskirų parlamentarų stropumo rezultatas.

M.Mikko vadovauja Estijos delegacijai Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje, kuri prižiūri demokratinių normų ir žmogaus teisių užtikrinimą valstybėse narėse.

Estijos nacionalinis rinkimų komitetas antradienį paragino parlamentarus laikytis balsavimo slaptumo principo per prezidento rinkimus ir neskelbti apie savo balsavimą tretiesiems asmenims.

Anksčiau Estijos parlamento – Riigikogu – vicepirmininkas Heliras-Valdoras Seederis (Heliras-Valdoras Sederis), „Tėvynės“ ir „Res Publica“ sąjungos (IRL) narys, paprašė rinkimų komiteto išaiškinti įvairius su balsavimo slaptumu susijusius aspektus. H.V.Seederis prašymas buvo pateiktas įtarus, kad savo rinkimų biuletenius mobiliaisiais prietaisais fotografavę ir tas nuotraukas socialiniuose tinkluose paskelbę parlamentarai galėjo pažeisti slaptojo balsavimo principą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų