Pereiti į pagrindinį turinį

Gaisrą šalia Rygos sukėlė narkomanai?

2009-11-09 10:12
Gaisrą šalia Rygos sukėlė narkomanai?
Gaisrą šalia Rygos sukėlė narkomanai? / Redakcijos archyvo nuotr.

Latvijos sostinės priemiestyje naktį į sekmadienį liepsnojusiame trijų aukštų name žuvo septyni žmonės. Įtariama, kad didžiausią per keletą metų gaisrą Rygoje sukėlė apleistame bute rinkdavęsi narkomanai.

Iš gaisro apimto namo Rygos Latgalos priemiestyje gelbėtojams pavyko evakuoti aštuonis žmones, tarp jų – vos prieš kelias dienas gimusį kūdikį. Septyni žmonės žuvo, trys nukentėjo.

Gaisras kilo likus maždaug pusvalandžiui iki vidurnakčio, ėmė plisti medine laiptine ir labai greitai persimetė į mūrinio namo medinę mansardą.

Visi žuvę žmonės gyveno šio namo mansardoje. Iš pradžių ugniagesiai rado penkių žuvusiųjų kūnus – keturių vyrų ir moters. Vienos sunkiai nukentėjusios moters medikams nepavyko išgelbėti, o ryte gaisravietėje buvo rastas dar vieno žuvusiojo kūnas.

Pro trečio aukšto langą buvo evakuota motina ir keturi vaikai, kurių vyriausiam yra 14 metų, o jauniausiam – tik kelios dienos.

Gaisro priežastys bus nustatytos atlikus tyrimą. Namo gyventojai pasakojo, kad name buvo tuščias butas, į kurį nuolat ateidavo narkomanų. Jie ir galėjo tapti nelaimės kaltininkais.

Rygos dūma spręs klausimą dėl socialinės pagalbos per šį gaisrą be pastogės likusiems žmonėms.

Rygos miesto vykdomojo direktoriaus sekretorius spaudai Uldis Vidauskis pranešė, kad trys degusio namo gyventojai jau apgyvendinti savivaldybės tarnybiniame viešbutyje, o dar penki patys susirado, kur laikinai apsistoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų