Pereiti į pagrindinį turinį

„Gazprom“ įmonė pateikė ieškinius penkiems Europos bankams

2024-09-19 10:51 diena.lt inf.

Rusijos dujų giganto „Gazprom“ kontroliuojama energetikos bendrovė „RusChemAlliance“ pateikė ieškinius penkiems Europos bankams, kurie, Vakarams įvedus sankcijas dėl karo Ukrainoje, nutraukė dujų projekto Rusijoje finansavimą, skelbia agentūra „Reuters“.

Scanpix nuotr.

Visi ieškiniai pateikti Sankt Peterburgo arbitraže, adresuoti Italijos bankui „UniCredit“ ir Vokietijos bankams „Deutsche Bank“, „Commerzbank“, „Bayerische Landesbank“, „Landesbank Baden-Wurttemberg“.

„RusChemAlliance“ yra pateikusi dar keletą ieškinių Europos bankams po to, kai Vokietijos pramoninių dujų bendrovė „Linde“ 2022 metais sustabdė veiklą suskystintų gamtinių dujų gamykloje Ust Lugos uoste prie Baltijos jūros. Sankt Peterburgo teismas įšaldė dalį „Linde“ aktyvų Rusijoje ir pareikalavo įšaldyti dalį jų už Rusijos ribų, kad būtų atlyginti jo pripažinti ieškovės nuostoliai.

Savo ruožtu mažiausiai 19 energetikos kompanijų iš 11 Europos šalių yra pateikusios „Gazprom“ ieškinius dėl dujų tiekimo sutarčių pažeidimo, o bendra šių ieškinių vertė viršija 18,6 mlrd. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų