Pereiti į pagrindinį turinį

JAV diplomatė Nuland atsisako komentuoti „privatų“ pokalbį apie ES

2014-02-07 12:35
Victoria Nuland.
Victoria Nuland. / "Reuters" nuotr.

Vašingtono aukščiausio rango diplomatė Europos reikalams Victoria Nuland (Viktorija Njuland) penktadienį atsisakė komentuoti slapta įrašytą ir nutekintą jos telefoninį pokalbį, kuriame ji riebiu keiksmažodžiu „įvertino“ Europos Sąjungos veiksmus sprendžiant krizę Ukrainoje.

„Nekomentuosiu privataus diplomatinio pokalbio“, – sakė V.Nuland žurnalistams Kijeve po derybų su opozicijos atstovais ir prezidentu Viktoru Janukovyčiumi.

Jungtinės Valstijos siekia sušvelninti galimą diplomatinę žalą po to, kai internete buvo paviešintas slapta įrašytas telefoninis pokalbis, kuriame V.Nuland pavartoja nešvankybę, kalbėdama apie ES atsaką į krizę Ukrainoje, per kurią Vašingtonas ir Briuselis atsidūrė diplomatinėje priešpriešoje su Kijevu ir Maskva.

"Dėjom ant ES" (Fuck the EU),“ sakė V.Nuland per pokalbį telefonu su JAV ambasadoriumi Kijeve Geoffu Pyattu (Džefu Pjatu), kuris buvo slapta įrašytas ir vėliau paskelbtas portale "YouTube" su titrais rusų kalba.

"Tai išties įspūdingi žvalgybos darbo metodai. Garso įrašo kokybė labai gera" - penktadienį sakė V.Nuland, kuri yra JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Europos ir Eurazijos reikalams.

Įraše girdėti, kaip V.Nuland kalba apie į politiką patraukusį buvusį pasaulio bokso čempioną Vitalijų Klyčko ir kitą Ukrainos opozicijos lyderį Arsenijų Jaceniuką.

"Nemanau, kad V.Klyčko derėtų eiti į vyriausybę", - sako įraše girdimas balsas, panašus į V.Nuland.

"Manau, Jacas yra vaikinas, turintis ekonominės patirties, jis turi valdymo patirties", - priduria įraše girdima moteris.

V.Klyčko atstovė spaudai, paprašyta pakomentuoti šį įrašą, sakė: "Mūsų pozicija tokia, kad nėra prasmės komentuoti pokalbius, kurių autentiškumo niekas nepatvirtino".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų