Pereiti į pagrindinį turinį

Jungtinės Tautos: 135 mln. pasaulio gyventojų kritiškai trūksta maisto

2020-04-21 10:36

Pernai daugėjo maisto trūkumą visame pasaulyje patiriančių žmonių, o koronaviruso krizė tik dar labiau pablogins situaciją, teigiama Jungtinių Tautų (JT) paskelbtoje ataskaitoje apie maisto krizes pasaulyje („Global Report on Food Crises“).

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Ataskaitoje teigiama, kad pernai 135 mln. gyventojų 55 pasaulio šalyse kritiškai trūko maisto, dalis jų gyveno humanitarinės katastrofos sąlygomis.

2019 m. kritinį maisto trūkumą patiriančių žmonių skaičius išaugo daugiau nei 20 mln., palyginti su 2018-aisiais. Šį padidėjimą lėmė prasidėję kariniai konfliktai, ekonominės krizės ir stichinės nelaimės, tokios kaip sausros ir potvyniai.

Vėliau antradienį JT Saugumo Tarybai ataskaitą pristatys JT Maisto ir žemės ūkio organizacijos bei Pasaulio maisto programos atstovai.

Ataskaitoje taip pat pabrėžiama, kad dar 183 mln. pasaulio gyventojų gresia maisto trūkumas, jei jie „susidurs su dar viena neigiama aplinkybe“.

Nors ataskaitai parengti duomenys buvo rinkti iki koronaviruso protrūkio pasaulyje, JT perspėja, kad pandemija dar labiau pablogins situaciją.

135 mln. žmonių, kuriems jau dabar trūksta maisto, „yra patys pažeidžiamiausi šios pandemijos padarinių akivaizdoje, nes jie neturi galimybės susitvarkyti su sveikatos ar socioekonominiais krizės aspektais“, teigia ataskaitos autoriai, ragindami tarptautinę bendruomenę kuo skubiau imtis koordinuotų veiksmų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų