Quantcast

Kanada pripažino Islamo revoliucinę gvardiją teroristine organizacija

  • Teksto dydis:

Kanada trečiadienį įtraukė galingąjį Irano Islamo revoliucinės gvardijos korpusą (IRGC) į teroristinių organizacijų sąrašus.

„Šiuo sprendimu siunčiama aiški žinia, kad Kanada naudos visas turimas priemones, kovodama su teroristine IRGC organizacija“, – kalbėdamas su žurnalistais sakė Kanados visuomenės saugumo ministras Dominicas LeBlancas.

„Mūsų vyriausybė užtikrins, kad Iranas nebūtų atleistas nuo atsakomybės už neteisėtus veiksmus ir paramą terorizmui“, – tęsė jis.

Šis sprendimas, be kita ko, reiškia, kad nuo šiol Kanadoje už finansinę ir materialinę paramą IRGC bus taikoma baudžiamoji atsakomybė, o šalyje esantis grupuotės turtas turės būti įšaldytas.

Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas pasveikino tokį sprendimą.

IRGC – elitinis Irano ginkluotųjų pajėgų dalinys – buvo įsteigtas tam, kad gintų valstybės ideologiją ir visų pirma neleistų įvykti perversmui. Dalinys vis dažniau kritikuojamas dėl jo vaidmens šalyje vykdomose represijose.

Keletas ES šalių, įskaitant Vokietiją, taip pat ragina Europos Sąjungą suteikti IRGC teroristinės organizacijos statusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o Lietuva p r i p a ž i n o , jog

o Lietuva  p r i p a ž i n o , jog portretas
KONSERVŲ gauja - senai t e r o r i s t i n ė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių