Pereiti į pagrindinį turinį

Kijevo princesė Paryžiuje virto pelene

Žvaigždė: K.Černoveckaja – dažnas svečias prabangiuose klubuose ir elitiniuose vakarėliuose.
Žvaigždė: K.Černoveckaja – dažnas svečias prabangiuose klubuose ir elitiniuose vakarėliuose. / AFP nuotr.

Auksinis jaunimas – taip vadinami prabangoje skęstantys aukščiausių Ukrainos politikų vaikai, dažnai patenkantys į pirmus laikraščių puslapius. Šiai kastai priklauso ir Kijevo mero dukra Kristina Černoveckaja, kuri įsivėlė į painią ir nemalonią istoriją.

Švaistosi pinigais

Jos juodo prabangaus automobilio "Lamborghini Gallardo Spyder", kainuojančio mažiausiai 255 tūkst. eurų (880 tūkst. litų), sunku nepastebėti, kai jis rieda Kijevo gatvėmis. Sostinės gyventojai piktinasi, kad mero dukra važinėja labai prabangiu automobiliu, o miesto galva negali sukrapštyti pinigų iš gatvių nuvalyti sniegui. Net per neseniai vykusius prezidento rinkimus kijeviečiams į rinkimų apylinkes teko ropoti per didžiules pusnis.

Prabangūs automobiliai nėra vienintelė K.Černoveckajos silpnybė. Moteris mėgsta lankytis prašmatniuose klubuose ir aukštuomenės renginiuose, o savaitgalius dažnai leidžia užsienyje. Apranga ji visuomet nustelbia aplinkinius. Naujausi garsių dizainerių kūriniai, brangakmeniai, brangūs laikrodžiai ir mobilieji telefonai tapo neatsiejama jos įvaizdžio dalimi.

Praėjusių metų gruodį K.Černoveckaja šventė 30-ąjį gimtadienį ir į savo uždarą vakarėlį pakvietė pasaulinio garso reperį Diddy. Motinos gimimo dieną tų pačių metų gegužę ji su visa šeima šventė aktorės Sharon Stone labdaros vakarėlyje Kanuose. Bilietas į šį renginį kainavo 100 tūkst. eurų (apie 345 tūkst. litų). Nenorėdama atsilikti nuo įžymybių, K.Černoveckaja pasipuošė 15 tūkst. eurų (52 tūkst. litų) kainuojančia suknele.

Įtartinas verslas

Mero dukra gali sau leisti lengvai švaistytis pinigais, nes jos šeima – viena turtingiausių visoje Ukrainoje. Kijevo galva Leonidas Černoveckis anksčiau buvo stambus bankininkas, bet 2008 m. pardavė savo banką "Praveks" už pusę milijardo eurų ir atsidavė politikai. Į Kijevo miesto tarybą jis taip pat atsivedė sūnų Stepaną, dukros vyrą Viačeslavą Suprunenką ir žmonos sesers vyrą Viktorą Griniuką.

K.Černoveckaja anksčiau ėjo "Praveks" banko viceprezidento pareigas, o dabar vadovauja savivaldybei pavaldžiai įstaigai "Geriausi namai", kuri perkelia pensininkus į globos namus, o jų butus nuomoja. Kritikai tokį verslą vadina nešvariu, nes pagyvenusiems žmonėms esą nepaliekama galimybė susigrąžinti savo butų, o už nuomą gaunami pinigai keliauja nežinia kur.

Įžūlus apiplėšimas

Visą šią savaitę apie K.Černoveckają kalbėjo ne tik Ukraina, bet ir Europa. Prancūzijos laikraščiai pirmadienį pranešė, kad iš jos Paryžiuje buvo pavogta brangenybių, kurių vertė – 4,5 mln. eurų (15,5 mln. litų).

Pareiškime, kurį policijai pateikė pati nukentėjusioji, rašoma, kad apiplėšimas įvyko jai važiuojant išsinuomotu limuzinu "Mercedes" iš Paryžiaus Charles'io de Gaulle'io oro uosto į prabangų viešbutį miesto centre. Kai automobilis stabtelėjo dideliu nusikalstamumu pagarsėjusiame Sen Deni priemiestyje, plėšikas pro langą ištraukė rankinę, kurioje buvo žiedų, auskarų ir kitokių papuošalų. Pranešama, kad nukentėjusioji turėjo daugiau nei 10 tūkst. dolerių (25 tūkst. litų) grynaisiais pinigais kitoje rankinėje, bet ji liko nepaliesta. Vairuotojas bėgdamas bandė pasivyti nusikaltėlį, bet nesėkmingai.

Kuri pusė meluoja?

Tokių apiplėšimų liūdnai pagarsėjusiame Paryžiaus priemiestyje būna dažnai, bet ši istorija greitai virto dideliu ir painiu skandalu.

Kijevo administracijos atstovai pareiškė, kad K.Černoveckaja visą praėjusį savaitgalį buvo Kijeve, dalyvavo filmo premjeroje ir prašmatnaus klubo atidarymo šventėje. Kijevo mero patarėja Marta Grimskaja pareiškė, kad įvyko klaida ir kad apiplėšimo auka tikriausiai tapo visai kita moteris.

Tačiau Prancūzijos policijai jokių abejonių nekyla. Pareiškimą pasirašė moteris vardu Kristija Černoveckaja, o jį priėmę pareigūnai iš nuotraukos atpažino Kijevo mero dukrą. Paryžiaus viešbutis "George V", kuriame pigiausias kambarys kainuoja 750 eurų (2,6 tūkst. litų) už naktį, taip pat patvirtino, kad K.Černoveckajos vardu yra užsakytas numeris.

Pati K.Černoveckaja atsisakė bendrauti su žurnalistais, tačiau jos laikraščiui "Komsomolskaja pravda" ištarti žodžiai tik dar labiau pakurstė įtarimus: "Aš nenoriu nieko komentuoti. Net jeigu kas nors ir buvo, tai nieko neliečia. Atleiskite, bet aš dabar miegu."


Keistuolis Kijevo meras

Kijevo gyventojai merą L.Černoveckį praminė Lionia Kosmosu. Ši pravardė jam prigijo po to, kai jis pareiškė ketinąs nuskristi į kosmosą su savo katinu.

Keisti miesto galvos pareiškimai, sprendimai ir pasiūlymai ne kartą privertė suabejoti dėl jo psichikos būklės. L.Černoveckis atleido Kijevo zoologijos sodo direktorių už tai, kad šis prastai maitino dramblį ir nerado jam patelės. Meras dažnai pasakoja žurnalistams, kaip jis myli savo katiną Jašą, ir dovanoja žmonėms jo nuotraukas. Praėjusiais metais į iškilmingą renginį Kijevo nacionalinėje muzikos akademijoje politikas atėjo vilkėdamas sportinę aprangą, labai panašią į naro kostiumą.

L.Černoveckio pasiūlymai dėl mokesčių kelia ne tik juoką, bet ir pyktį. Neseniai meras pasiūlė apmokestinti įėjimą į kapines, miestiečių priėmimą savivaldybėje, priversti viengungius mokėti atskirą mokestį, visas poliklinikas ir mokyklas padaryti mokamas.

L.Černoveckis mėgsta dainuoti. Jis išleido muzikos rinkinį "Nuo mero su meile", sukūrė du muzikinius klipus. Nesvetima politikui ir plunksna. Jis parašė dvi knygas – "Mero išpažintis" ir "Kaip tapti milijonieriumi?".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų