Pereiti į pagrindinį turinį

Lažybos dėl kūdikio įsibėgėja

2013-05-04 23:59
Lažybos dėl kūdikio įsibėgėja
Lažybos dėl kūdikio įsibėgėja / "Scanpix" nuotr.

Pirmadienį atšventę antrąsias vestuvių metines Didžiosios Britanijos kunigaikščiai Williamas ir Catherine ruošiasi kitai svarbiai datai liepos viduryje. Neką mažiau nekantrauja ir lažybininkai.

Lažybos dėl karališkosios šeimos yra sena britų tradicija. Viešųjų ryšių vadybininkas Rupertas Adamsas sakė, kad jo lažybų bendrovė "William Hill" iš tokių lažybų jau surinko 70 tūkst. svarų sterlingų, 15 tūkst. iš jų – nuo pranešimo apie kunigaikštienės Catherine nėštumą. Statomos sumos dažniausiai nėra didelės – nuo keliasdešimties pensų iki kelių svarų. Tai tiesiog senas patriotiškas pasilinksminimo būdas.

Lažybos dėl būsimo kūdikio pačios įvairiausios: nuo plaukų spalvos iki to, kuris žurnalas pirmas gaus jo nuotraukas. Bet didžiausią susidomėjimą kelia vardas.

Pasak R.Adamso, 1982-aisiais "William Hill" išmokėjo 30 tūkst. svarų sterlingų laimėjimų, kai princesė Diana pavadino savo pirmagimį Williamu. Nors statomos sumos kol kas nedidelės, R.Adamsas prognozuoja, kad paskutinėmis Catherine nėštumo dienomis jos gali išaugti iki milijonų.

Nors Williamas ir Catherine yra šiuolaikiška pora, daugelis britų mano, kad jie pasirinks tradicinį vardą iš karališkosios šeimos istorijos – tokį kaip Mary, Victoria arba Elizabeth. Balandžio viduryje tarp lažybininkų labai išpopuliarėjo Alexandra – karalienės Elžbietos II vidurinis vardas. Jo lažybų koeficientas staigiai pasikeitė nuo 33/1 iki 2/1.

"Williamas ir Kate nori būti šiuolaikiški ir padaryti ką nors kitaip", – sakė 27 metus apie Didžiosios Britanijos karališkąją šeimą rašantis Philas Dampieras. Bet, anot autoriaus, yra daug duoklių, kurias pora turi atiduoti, ir daug šeimos narių, kuriuos reikia patenkinti.

"Todėl jie nenorės daryti nieko, kas galėtų nuvilti karalienę", – sakė Ph.Dampieras.

Nors Williamo ir Catherine pirmagimį supa didelis ažiotažas, lažybų bendrovės "William Hill" vadybininkas R.Adamsas teigia, kad pats statytų už įprastą vardą.

"Jokių Apple ar Blanket. Jeigu turėsime vaisiaus ar daržovės vardą, nušoksiu nuo uolos", – juokėsi britas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų