Pereiti į pagrindinį turinį

M. Zuckerbergas: JAV spaudė pašalinti tam tikrą turinį apie COVID-19, tai buvo neteisinga

2024-08-27 17:31 diena.lt inf.

„Meta“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Markas Zuckerbergas pareiškė, kad JAV vyriausybė darė spaudimą pašalinti tam tikrą turinį apie COVID-19 iš jo valdomų socialinių tinklų ir kad tai buvo neteisinga.

Tai jis parašė JAV Kongreso komitetui pateiktame laiške. Jis pridūrė, kad ateityje priešinsis panašiems bandymams.

Laiške, adresuotam Atstovų Rūmų Teismų komiteto pirmininkui Jimui Jordanui, M. Zuckerbergas atkreipė dėmesį į daugybę kontroversijų, susijusių su turinio moderavimu jo platformose.

Jis taip pat teigė neketinantis vėl siekti finansuoti JAV rinkimų infrastruktūros prieš šių metų šalies prezidento rinkimus, kaip tą darė anksčiau ir dėl ko sulaukė aštrios respublikonų kritikos.

M. Zuckerbergo pranešimas komitetui pateiktas likus kiek daugiau nei dviem mėnesiams iki JAV prezidento rinkimų, prieš kuriuos dėmesio centre atsidūrė internete plačiai paplitusi dezinformacija apie kandidatus.

Kalbėdamas apie pandemiją, „Facebook“ įkūrėjas sakė, kad 2021 metais Joe Bideno administracija „kelis mėnesius ne kartą spaudė mūsų komandas cenzūruoti tam tikrą COVID-19 turinį, įskaitant humorą ir satyrą“.

„Manau, kad vyriausybės spaudimas buvo neteisingas, ir apgailestauju, kad nebuvome atviresni“, – rašė M. Zuckerbergas.

„Esu tvirtai įsitikinęs, kad dėl bet kurios administracijos daromo spaudimo neturėtume nuolaidžiauti savo turinio standartams, ir esame pasirengę duoti atkirtį, jei kas nors panašaus pasikartos“, – teigė jis.

Respublikonai šį laišką įvertino kaip pergalę, o Atstovų Rūmų teismų komiteto paskyroje socialiniame tinkle „X“ jį pavadino „didele žodžio laisvės pergale“.

Pastaraisiais mėnesiais Kongreso respublikonai užsipuolė socialinių tinklų ir technologijų bendroves, teigdami, kad jos slopina ar cenzūruoja konservatyvias pažiūras.

M. Zuckerbergas taip pat teigė, kad daugiau nebefinansuos ne pelno siekiančių organizacijų, siekiančių remti JAV rinkimų infrastruktūrą, kaip tą darė COVID-19 pandemijos laikais, nes respublikonai tokias aukas laiko šališkomis.

„Mano tikslas – būti neutraliems ir neatlikti vienokio ar kitokio vaidmens arba net nesukelti kitiems įspūdžio, kad jį atliekame“, – rašė jis.

Laiške taip pat kalbama apie kontroversijas, kilusias dėl to, kaip „Facebook“ reagavo į dienraščio „New York Post“ paskelbtą istorija apie JAV prezidento Joe Bideno sūnų Hunterį.

M. Zuckerbergas teigė, kad ši istorija buvo „laikinai pašalinta“, o „Facebook“ faktų tikrintojai tyrė, ar tai nėra „potenciali Rusijos dezinformacijos operacija“.

„Meta“ vadovas sakė, kad galiausiai buvo nustatyta, jog ši istorija nėra tokios operacijos dalis, ir kad platforma pakeitė savo politiką taip, kad pranešimai Jungtinėse Valstijose nebepašalinami, kol juos tiria faktų tikrintojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų