Pereiti į pagrindinį turinį

Meksika atmeta prašymus sulaikyti V. Putiną, jei jis atvyks į prezidentės inauguraciją

2024-08-09 12:31 diena.lt inf.

Meksikos valdžia ketvirtadienį pareiškė, kad negali patenkinti Kyjivo prašymo sulaikyti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, jei jis atvyks į išrinktosios prezidentės Claudios Sheinbaum inauguraciją spalį.

Scanpix nuotr.

„Mes negalime to padaryti“, – žurnalistams pareiškė kadenciją baigiantis meksikiečių prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras ir pridūrė, kad tai nepriklauso nuo Meksikos.

Jį cituoja naujienų agentūra „Reuters“.

Trečiadienį Rusijos valstybinis laikraštis „Izvestija“, cituodamas meksikiečių ambasadą Rusijoje, nurodė, kad Meksika pakvietė V. Putiną į spalio 1 dieną įvyksiančią C. Sheinbaum inauguraciją.

Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) 2023 metais išdavė Rusijos prezidento V.Putino arešto orderį dėl kaltinimų karo nusikaltimais neteisėtai deportavus šimtus ukrainiečių vaikų nuo tada, kai 2022 metų vasarį Maskva pradėjo plataus masto invaziją į savo kaimynę.

TBT narės, tarp jų ir Meksika, turėtų areštuoti V. Putiną, jei jis įžengtų į jų teritoriją.

Juanas Ramonas de la Fuente, paskirtas C. Sheinbaum užsienio reikalų ministru, sakė, kad pagal „standartinį protokolą“ į inauguraciją kviečiami visų šalių, su kuriomis Meksika palaiko diplomatinius santykius, įskaitant Rusiją ir Ukrainą, vadovai.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis taip pat gavo kvietimą į inauguraciją.

Birželio 2 dieną Meksikoje vykusiuose visuotiniuose rinkimuose C. Sheinbaum iškovojo istorinę pergalę ir spalį pradės savo šešerių metų kadenciją. Ji taps pirmąja Meksikos prezidente moterimi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų