Quantcast

Patikino: buvęs Gruzijos prezidentas M. Saakašvilis gali laisvai grįžti į savo šalį

Gruzijos premjeras Iraklijus Garibašvilis pareiškė, kad buvęs prezidentas Michailas Saakašvilis gali laisvai grįžti į savo šalį.

„Jis išvyko iš šalies po prezidento rinkimų. Nepasakyčiau, kad liaudis jo ilgisi, tačiau, žinoma, jis gali grįžti. Jis kol kas tebeturi galiojantį Gruzijos pasą“, – šalies žiniasklaida trečiadienį citavo premjerą, šiuo metu viešintį Jungtinėse Valstijose.

Antradienį M.Saakašvilis, šiuo metu esantis Kijeve, sakė Gruzijos televizijai „Rustavi 2“, kad labai ilgisi savo šalies, tačiau dėl daugelio priežasčių nusprendė išvykti į Ameriką.

„Apie tas priežastis atvirai pasakysiu, kai ateis laikas“, – sakė buvęs valstybės vadovas.

Tuo tarpu Gruzijos savaitraštis „Asaval dasavali“ trečiadienį nurodė, kad tyrimas dėl buvusio šalies premjero Zurabo Žvanijos mirties 2005 metų kovą jau baigtas, tačiau prokuratūra kol kas neskelbia išvadų, nes buvo „išaiškintas tiesioginis buvusio prezidento Michailo Saakašvilio dalyvavimas Zurabo Žvanijos nužudyme“.

Cituodamas šaltinius prokuratūroje, savaitraštis rašo, kad Z.Žvanija buvo nužudytas prezidentinėje rezidencijoje „Šavnabada“ Tbilisio apylinkėse, dalyvaujant M.Saakašviliui ir tuomečiam vidaus reikalų ministrui Vano Merabišviliui.

Vėliau aukos kūnas esą buvo įkeltas į dėžę nuo televizoriaus ir atvežtas į vieną konspiracinį butą Tbilisyje, kur buvo inscenizuota mirtis dėl nelaimingo atsitikimo – apsinuodijimo smalkėmis.
„Yra slaptas garso įrašas, kuriame girdimas Saakašvilio balsas: „Dabar išvežk lavoną ir padaryk, kaip susitarėme“, – rašo „Asaval dasavali“.

Tačiau Gruzijos generalinė prokuratūra nurodė „Interfax“, kad tyrimas dėl Z.Žvanijos mirties dar nebaigtas, ir atsisakė pateikti komentarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių