Pereiti į pagrindinį turinį

Pradedama priverstinė evakuacija iš Kupiansko ir trijų kaimyninių bendruomenių Charkivo srityje

2024-10-15 22:42

Charkivo sritis paskelbė privalomą visų gyventojų evakuaciją iš keturių Kupiansko rajono bendruomenių, įskaitant Kupiansko miestą, pranešė Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olehas Syniehubovas.

Scanpix nuotr.

Jo žodžiais, pradėti priverstinę civilių evakuaciją iš Kupiansko paskatino prastėjanti karinė padėtis ir negebėjimas garantuoti šildymo, elektros tiekimo ir humanitarinės pagalbos, kai priešas apšaudo svarbią infrastruktūrą ir jos neįmanoma atkurti.

Žmonės bus evakuojami ne tik iš Kupiansko miesto, bet ir iš Kindrašivkos, Kurylivkos ir Petropavlivkos. Taip pat nuspręsta priverstinai evakuoti Borovos bendruomenės šeimas Iziumo rajone. Tokių šeimų ten yra apie 250, sakė O. Syniehubovas.

Pasak jo, evakuacijos procesas spartinamas, atsižvelgiant į žmonių nenorą išvykti. Pavyzdžiui, keltai plauks tik viena kryptimi – į evakuaciją, sakė jis. Kairiajame Oskilo upės krante, Kupiansko rajone, liko apie 4000 gyventojų, nuo kai kurių gyvenviečių iki fronto linijos – vos maždaug 4 kilometrai.

Rusijos kariuomenė stengiasi pasiekti rytinį Oskilo upės krantą Charkivo srityje, tai būtų gamtinis gynybos barjeras ir sukurtų sąlygas tolesnėms rusų operacijoms.

 

Daugiau naujienų