Pereiti į pagrindinį turinį

Princesė Catherine laikosi anytos Dianos drąsiai laužytos taisyklės

2024-08-15 14:41 diena.lt inf.

Ne paslaptis, jog Velso princesė Catherine, taip pat žinoma Kate Middleton vardu, dažnai rengiasi taip, kaip kadaise mėgo velionė anyta princesė Diana. Tačiau yra viena stiliaus taisyklė, kurią velionė dažnai pažeidinėjo, o Kate vis dar griežtai laikosi.

Kate Middleton
Kate Middleton / Scanpix nuotr.

Mados dizainerė Zandra Rhodes naujienų portalui „Hello!“ yra sakiusi, kad princesė Diana mėgo mažas juodas sukneles, tačiau jų pagal karališkosios šeimos protokolą negalėdavo dėvėti, nebent ji gedėdavo arba dalyvaudavo laidotuvėse.

„Ji buvo labai drąsi. Ji ateidavo į mano parduotuvę ir kartais išsirinkdavo ką nors juodo, ko karališkosios šeimos atstovai negalėjo dėvėti“, – apie mirusią princesę Dianą sakė mados dizainerė.

Nors Diana kartais nepaisydavo taisyklių, tačiau vis tiek buvo gan paklusni karališkosios šeimos narių aprangos etiketui.

Tačiau dabartinė Velso princesė Catherine „atrodo, kad itin griežtai laikosi nustatytų taisyklių“, rašo naujienų portalas „Daily Mirror“.

Be to, portalas priduria, kad sosto paveldėtojo žmona juodos spalvos drabužį dažniausiai dėvi tik per gedulą ir laidotuves.

Pranešama, kad princesės Kate spintoje yra gausu „vaivorykštės spalvų drabužių ir prašmatnių neutralių spalvų“, o juodos spalvos apdarai yra laikomi tik laidotuvėms, nes moteris „visada laikosi neišsakytos taisyklės“.

2021 m. balandį per princo Phillipo ir 2022 m. rugsėjį per karalienės Elžbietos laidotuves Catherine vilkėjo juodą spalvą.

Velso kunigaikštienė taip pat dėvi ją per kasmetinius Atminimo dienos renginius ar kitomis niūriomis progomis.

Nors dizainerė Rhodes sakė, kad karališkosios šeimos nariams „neleidžiama“ dėvėti juodų drabužių, nebent jie gedi, tačiau Diana šios taisyklės nepaisė jau 1981 m., kai dar buvo ledi Diana Spencer.

Stiliaus taisyklių žinoma moteris nesilaikė ir susižadėjus su tuometiniu princu Charlesu, dabartiniu Jungtinės Karalystės monarchu Karoliu III.

Taip pat 1981 m. kovo 9 d. Diana vilkėjo juodą suknią lėšų vaikams rinkimo koncerte, kuris buvo pirmasis Charleso ir Dianos viešas pasirodymas kartu.

Princesė Diana. Scanpix nuotr.

Pamatęs jos tą vakarą vilkėtą taftos drabužį, buvęs Velso princas neslėpė nuostabos.

„Tik gedintys žmonės vilki juodai!“ – tarė jis būsimai žmonai.

Tačiau nepaisant mylimojo kritikos, moteris vis tiek apsivilko „draudžiamos“ spalvos suknelę ir per visą savo karališkąjį gyvenimą dar daug kartų ją dėvėjo nepaisydama protokolo.

Be to, ta pati garsioji suknelė buvo dėvima labai jaudinantį vakarą – vakarą, kai Charlesas per nacionalinę televiziją prisipažino, kad buvo Dianai neištikimas jųdviejų santuokoje.

Būtent dėl šios priežasties juoda velionės Dianos suknelė buvo praminta kaip „keršto suknelė“.

„Labai gaila, kad taip atsitiko, bet taip nutinka“, – tuomet sakė būsimasis karalius.

„Žmogiškuoju požiūriu galima tik įsivaizduoti, kaip tai Dianą nuliūdino – ne tik išgirdus, bet ir žinant, kad dabar šias nemalonias žinias žino visas pasaulis", – anksčiau sakė naujienų portalo „People“ redaktorė Michelle Tauber. „Iš tikrųjų Charlesas išskalbė nešvarius skalbinius viešai. Kita moteris tai išgirdusi galėjo slėptis nuo kamerų ir dėmesio, tačiau Diana tą naktį pasirinko juodą keršto suknelę“.

Taip pat žiūrėkite: 25 metai, kai per avariją Paryžiuje žuvo princesė Diana.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų