Quantcast

Rusijoje sulaikytas dar vienas nepriklausomos žiniasklaidos žurnalistas

Rusija antradienį sulaikė dar vieną žurnalistą ir apkaltino jį padėjus mirusio opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno organizacijoms – tai naujausias per pastaruosius mėnesius toks sulaikymas, pranešė nepriklausoma žiniasklaidos priemonė „SOTAVision“.

Vykdydama karą Ukrainoje Maskva masiškai slopina kitaip manančius ir įvedė cenzūrą, prilygstančią sovietiniams laikams.

Pastaraisiais mėnesiais Rusijos valdžia suėmė kelis žurnalistus ir apkaltino juos dirbant A. Navalno organizacijoms, kurias laiko „ekstremistinėmis“.

„SOTAVision“ pranešė, kad jos žurnalistas Artiomas Krigeris buvo sulaikytas ir apkaltintas dirbęs A. Navalno kovos su korupcija organizacijai FBK.

Ji paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip nenustatyti vyrai, įsiveržę į jo namus, ištraukia A. Krigerį iš lovos.

„SOTAVision“ teigimu, Maskvos teismas vėliau antradienį gali skirti A. Krigeriui suėmimą.

Pastaraisiais mėnesiais dėl panašių kaltinimų buvo įkalinti mažiausiai trys kiti žurnalistai, tarp jų ir „SOTAVision“ fotografė Antonina Kravcova. Jiems gresia ilgos laisvės atėmimo bausmės.

A. Krigeris yra 7 metams kalėjimo nuteisto Maskvos karo Ukrainoje kritiko Michailo Krigerio sūnėnas. Žmogaus teisių gynimo grupė „Memorial“ M. Krigerį laiko politiniu kaliniu.

A. Krigeris pradėjo dirbti „SOTAVision“ 2020 metų gegužę, kai dar buvo studentas. Jis rengė reportažus apie protestus Rusijoje ir Ukrainos karo kritikų teismų bylas.

2022 metų rugsėjį jis buvo sulaikytas, kai nušvietė protestą prieš mobilizaciją.

„SOTAvision“ teigė, kad A. Krigeris nenorėjo išvykti iš Rusijos „nepaisant akivaizdaus pavojaus“ ir kad „neabejoja, jog Artiomas nedirbo FBK“.

A. Navalnas vasario mėnesį mirė Arkties kalėjime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ane?

ane? portretas
Nuo kada žurnalistika yra nepriklausoma? Pinigus atlyginimo pavidalu gauna visi, o kas moka pinigus , tas užsako muzika, - sena tiesa.

Apgailėtinas vaizdelis

Apgailėtinas vaizdelis portretas
Lietuvoje ir ES dar baisiau nei sovietų sąjūngoje. Kitaip manančius persekioja, baudžia ir kalina. Visi ES privalo palaikyti Kijevo fašistų nusikaltimus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių