Pereiti į pagrindinį turinį

Sausra JAV: vienoje didžiausių vandens talpykų pasaulyje lygis nukrito 6 m

2014-07-18 13:34
AFP nuotr.

Jungtinės Valstijos toliau kenčia nuo sausros. Dėl jos vienoje didžiausių vandens talpykų pasaulyje, kuri vandeniu aprūpina vakarinę JAV dalį, vandens lygis nukrito 6 metrais. Tai yra didžiausias nuosmukis nuo rezervuaro pastatymo 1935-aisiais.

Ši milžiniška vandens talpykla vandeniu aprūpina milijonus amerikiečių. Vakarinę Jungtinių Valstijų dalį ir toliau alina sausros, kurios jau tęsiasi 15 metų ir verčia amerikiečius sunerimti, nes vandens mažėjimas akivaizdžiai matomas.

„Ši 15 metų trunkanti sausra yra rekordinė. Mes tikimės, kad 2015-aisiais ši sausra baigsis, tačiau vienerių metų vandens lygiui sugrąžinti neužteks. Vien per šiuos metus vandens lygis nukrito 6 metrais“, – sako melioracijos biuro atstovė Rose Davis.

Didelį vandens lygio nuosmukį pastebi ir turistai, kurie čia atvyksta pailsėti ir pasimėgauti vandens teikiamomis pramogomis.

„Aš labai susirūpinęs dėl vandens. Galbūt tai privers mūsų visuomenę geriau rūpintis vandeniu net ir gerais metais. Tikiuosi, kad ateityje labiau saugosime tokį svarbų dalyką kaip vanduo“, – svarsto turistas Makras Lillibridge`as.

Mido ežero rezervuaras, kuris šaltu vandeniu aprūpina penkias valstijas, buvo įkurtas 1935 metais, kai Kolorado upėje buvo pastatyta Huverio užtvanka. Melioracijos tarnyba ragina taupyti vandenį.

Ypač didelį kiekį vandens sunaudoja Las Vegasas. Jeigu sausra tęsis ir toliau, šis miestas bus priverstas pakelti vandens kainas ir trumpinti miesto fontanų veikimo laiką tam, kad žmonės pradėtų labiau vertinti vandenį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų