Pereiti į pagrindinį turinį

Šeimos drama virto diplomatiniu skandalu

2009-05-19 09:00

Suomijoje – šnipų romano verta drama. Buvęs generalinio konsulato Sankt Peterburge darbuotojas padėjo savo tėvynainiui slapta išgabenti iš Rusijos sūnų.

Buvęs konsulas, kuravęs teisės klausimus, Simo Pietiläinenas šešiametį Paavo Saloneno sūnų Antoną išvežė tarnybinės mašinos bagažinėje. Jam pavyko nekliudomam įveikti Rusijos ir Suomijos sieną. Suomijoje diplomatas tapo beveik tautos didvyriu.

"Drąsus vyras. Jis išgelbėjo vaikui gyvybę", – sakė laimingas tėvas. Pasak P.Saloneno, diplomatas rizikavo savo karjera. "Jis ryžosi šiam žingsniui, nes nematė kitokios išeities, – teigė P.Salonenas. – Tai buvo jo asmeninis sprendimas."

Rusijos interneto portalas gazeta.ru praneša, kad už tokį poelgį S.Pietiläinenui gresia atleidimas iš tarnybos. Mat jis sukėlė tarptautinį skandalą. Tačiau kiek anksčiau Suomijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Alexanderis Stubbas teigė, kad nesirengia bausti savo darbuotojo. Kaip pareiškė ministras, žmogiškai jį supranta.

P.Salonenas kelerius metus bandė pasiimti savo sūnų iš buvusios žmonos Rusijos pilietės. Nors jis gavo teismo leidimą auklėti berniuką, moteris vaiko atiduoti nenorėjo. Galiausiai jam pavyko sūnų išvežti. Tačiau Rusijos teisėsaugos organai pradėjo tyrimą dėl vaiko pagrobimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų