Pereiti į pagrindinį turinį

Specialusis tyrėjas pateikė pakoreguotą kaltinamąjį aktą byloje prieš D. Trumpą

2024-08-28 09:21 diena.lt inf.

JAV specialusis tyrėjas Jackas Smithas antradienį pateikė pakoreguotą kaltinamąjį aktą byloje prieš buvusį prezidentą Donaldą Trumpą, susijusioje su sukčiavimu per rinkimus.

Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / Scanpix nuotr.

Kaip pranešama, kaltinamajame akte palikti tie patys baudžiamieji kaltinimai, tačiau iš jo pašalinti kai kurie įtarimai D. Trumpui. Toks žingsnis žengtas po to, kai liepos mėnesį buvo priimtas nuosprendis, kad prezidentai turi numanomą imunitetą nuo baudžiamojo persekiojimo už oficialius veiksmus, atliktus einant pareigas.

D. Trumpas ir keletas kitų žmonių yra kaltinami bandymu pakeisti 2020 metų prezidento rinkimų rezultatus. Tada respublikonas pralaimėjo demokratui Joe Bidenui ir bandė retrospektyviai pakeisti balsavimo rezultatą, darydamas spaudimą politiniams lyderiams federalinėje vyriausybėje ir tokiose valstijose, kaip Džordžija. Po to, kai buvo pateiktas kaltinamasis aktas, kai kurie buvę D. Trumpo bendražygiai sudarė susitarimus su prokuratūra ir pripažino kaltę.

D. Trumpas per lapkričio mėnesį vyksiančius prezidento rinkimus sieks sugrįžti į Baltuosius rūmus.

Pirmadienį J. Smithas apskundė nuosprendį, kuriuo buvo atmesta byla dėl įslaptintų dokumentų, kuriuos D. Trumpas pasiliko savo rezidencijoje „Mar-a-Lago“ Floridoje po pasitraukimo iš Baltųjų rūmų. Byla buvo atmesta liepos viduryje, kai D. Trumpo paskirta federalinė teisėja Aileen Cannon atkreipė dėmesį į abejones, kilusias dėl J. Smitho paskyrimo teisėtumo. Kai šie kaltinimai pernai buvo pateikti Majamyje, D. Trumpas savo kaltės nepripažino.

Jei apeliacinį skundą lydėtų sėkmė, teismo procesas gali būti atnaujintas. Tačiau praktiškai nėra tikimybės, kad procesas įvyktų iki 2024 metų rinkimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų