Pereiti į pagrindinį turinį

Libijos sostinėje dislokuoti kariai, sukarintoms grupuotėms nurodyta palikti miestą

2013-11-18 13:25
BNS inf.
AFP nuotr.

Libijos kariai pirmadienį buvo dislokuoti Tripolyje, kai sostinėje veikiančioms sukarintoms grupuotėms buvo nurodyta palikti miestą po savaitgalį kilusių kruvinų susirėmimų, kuriuos išprovokavo protestai prieš buvusius sukilėlius.

Tie neramumai Tripolyje pagal aukų skaičių buvo didžiausi sostinėje nuo 2011 metais įvykusio sukilimo. Smurtas prasiveržė, kai buvę sukilėliai iš Misratos miesto pradėjo šaudyti į protestuotojus; per tuos ir vėlesnius susirėmimus žuvo bent 43 žmonės, o dar apie 450 buvo sužeisti.

Reaguojant į smurtą, pirmadienį patruliuoti sostinės gatvėse buvo pasiųsti dešimtys karių ir šarvuotos mašinos.

„Kai kurie nacionalinės armijos daliniai ruošiasi įžengti į Tripolio miestą iš kelių rajonų, kad užtikrintų (sostinės) apsaugą“, – sakoma vyriausybės pranešime.

Naujausio smurto prasiveržimo centre atsidūrusi Misratos brigada anksčiau dalyvavo kai kuriuose įnirtingiausiuose susirėmimuose per sukilimą prieš ilgametį diktatorių Muamarą Kadhafi (Muamarą Kadafį), kai Misratos miestas buvo apsiaustas režimo pajėgų.

Tuojau po sukilimo tokių grupuočių nariai iš pradžių buvo liaupsinami kaip didvyriai dėl jų vaidmens nuverčiant M.Kadhafi režimą. Tačiau vėliau visuomenėje didėjo nusivylimas šiomis ginkluotomis brigadomis.

Daugelis jų nepakluso vyriausybės raginimams sudėti ginklus arba integruotis į ginkluotąsias pajėgas. Kai kurios brigados tapo faktiškai niekam nepavaldžiomis milicijomis, kontroliuojančiomis didelius regionus šioje dykumų šalyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų