Pereiti į pagrindinį turinį

„Šnipas maiše“ tikriausiai mirė atsitiktinai, sako Britanijos policija

2013-11-13 14:57 diena.lt inf.
Šiame name buvo rastas agento kūnas.
Šiame name buvo rastas agento kūnas. / Reuters nuotr.

Vienas Didžiosios Britanijos žvalgybos analitikas, kurio nuogas kūnas prieš trejus metus buvo rastas užtrauktuku užsegtame kelionmaišyje, tikriausiai netyčia nusižudė, trečiadienį pranešė policija.

Iš naujo peržiūrėjus „šnipo maiše“ bylą, buvo padaryta išvada, kad 31 metų Garethas Williamsas (Garetas Viljamsas) nebuvo nužudytas ir kad jis į tą krepšį įsirangė be kitų pagalbos.

„Baigus tyrimą, mano asmeninė nuomonė – jog tai, kas nutiko, buvo nelaimingas atsitikimas“, – Londono policijos komisaro pavaduotojas Martinas Hewittas (Martinsa Hiujitas) sakė žurnalistams.

„Esu įsitikinęs, kad Garetho mirtis niekaip nebuvo susijusi su jo darbu“, – pridūrė jis.

Policijos sprendimas prieštarauja koronerio išvadoms: praeitais metais atliktame tyrime buvo konstatuota, kad G.Williamsas „tikriausiai“ tapo kito asmens auka.

M.Hewittas atsisakė kelti kokių nors prielaidų, ar G.Williamso mirtis jo bute Londone 2010-ųjų rugpjūtį buvo susijusi su jo numanomu susidomėjimu eskapologija ir bondažu.

Pareigūnas pareiškė: „Dabar jau įrodyta, kad žmogui teoriškai įmanoma užsidaryti tiksliai tokiame pačiame kelionmaišyje, su tokio paties tipo užraktu ir tokia pačia poza, kurioje buvo rastas Garethas.“

G.Williamso nuogas yrantis lavonas buvo rastas firmos „North Face“ pasiūtame kelionmaišyje, ant kurio užtrauktuko segtukų buvo uždėta kabamoji spynelė. Krepšys buvo rastas įkeltas į vonią šio agento bute prabangiame Pimliko rajone Londone.

Šis kriptografijos specialistas G.Williamsas dirbo Britanijos užsienio žvalgybos tarnyboje MI6, komandiruotas elektros žvalgybos agentūros GCHQ.

Jo mirtis išprovokavo įnirtingus debatus, ar šis agentas galėjo būti nužudytas dėl savo darbo. Dėl to incidento niekas nebuvo suimtas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų