Pereiti į pagrindinį turinį

Damaske prie Rusijos ambasados per ataką žuvo vienas žmogus

2015-05-21 15:21 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Sirijos sostinėje Damaske prie Rusijos ambasados kritę du minosvaidžio sviediniai sprogdami mirtinai sužeidė vieną žmogų, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija apie antrą tokį išpuolį šią savaitę.

Nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ pranešė, kad nenustatytas asmuo žuvo, kai „du minosvaidžio sviediniai sprogo prie Rusijos ambasados Mazros rajone“, Damaske.

Cituodama aukšto rango policijos pareigūną Sirijos naujienų agentūra SANA pranešė, kad „teroristai paleido du minosvaidžio sviedinius į Mazros gyvenamąjį rajoną, nuo kurių vienas žmogus žuvo ir dar trys buvo sužeisti“.

Pasak pranešimo, pastatai ir automobiliai per šią ataką nenukentėjo.

Panašus išpuolis prie Rusijos ambasados antradienį padarė žalos turtui, tačiau žmonės nenukentėjo.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad antradienį, „sviediniai, kaip manoma, atskriejo iš Džobaro rajono, kurį kontroliuoja nelegalios ginkluotosios grupuotės“.

Maskva yra viena pagrindinių Sirijos prezidento Bacharo al Assado (Bašaro Asado) sąjungininkų.

JT Saugumo Taryba pasmerkė antradienio išpuolį, per, kurį, kaip pranešė Lietuvos ambasadorė prie JT Raimonda Murmokaitė, buvo padaryta „didelė žala“ pastatams.

Jungtinės Valstijos pakartojo raginimą ieškoti politinio sprendimo Sirijoje, kurią jau ketverius metus drasko daugiau nei 220 tūkst. gyvybių nusinešęs karas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų