Pereiti į pagrindinį turinį

Egipto teismas patvirtino mirties bausmes 12 įtariamųjų policininko nužudymu

2014-08-06 14:56 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Egipto teismas patvirtino sprendimą skirti mirties bausmes dvylikai Musulmonų brolijos šalininkų, kurie yra įtariami prisidėję prie pernai metais įvykdyto policininko nužudymo, pranešė šaltiniai teisme.

Teisėjas Moatazas Khafagy (Moatazas Chafagis) savo verdiktą dėl šių įtariamųjų paskelbė birželio mėnesį, o tada jį perdavė patvirtinti Egipto didžiajam muftijui, nes tik gavus šio šalies aukščiausio musulmonų sunitų autoriteto sutikimą galima vykdyti mirties bausmes.

Nuteistieji yra kaltinami dėl smurto, kuris kilo, kai policija rugsėjo mėnesį šturmavo Kerdasos miestelį prie Kairo ir suėmė dešimtis prieš du mėnesius nušalinto prezidento Mohamedo Mursi (Mohamedo Mursio) šalininkų.

Generolas majoras Nabilas Faragas buvo nušautas 2013 metų rugsėjo 19 dieną, kai saugumo pajėgos susišaudė su kovotojais, buvusiais tame rajone.

Gautinio sprendimo savo bylose laukia šimtai kitų įtariamų M.Mursi ir jo Musulmonų brolijos šalinininkų, kuriems irgi buvo skirtos mirties bausmės ir kurių verdiktai dabar yra perduoti patvirtinti Didžiajam muftijui.

Šių verdiktų skyrimas sukėlė žmogaus teisių gynėjų ir Vakarų vyriausybių pasipiktinimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų