Pereiti į pagrindinį turinį

Italijos kruizinio laivo „Costa Concordia“ kapitonas atvyko liudyti teisme

2014-12-02 14:54
AFP-BNS inf.
La Presse nuotr.

Teisiamas katastrofą patyrusio kruizinio laivo „Costa Concordia“ kapitonas Francesco Schettino (Frančeskas Sketinas) antradienį stojo prieš teismą duoti parodymų.

F.Schettino yra kaltinamas netyčiniu 32 žmonių nužudymu, kai šis laivas skendo 2012 metų sausio 13-ąją, taip pat dėl to, jog paliko ant uolų užplaukusį ir skęstantį laivą, kai jame dar buvo panikos ištiktų keleivių.

Pilką kostiumą vilkintis ir „aviatoriaus“ stiliaus saulės akinius užsidėjęs kaltinamasis, Italijoje pramintas „kapitonu bailiu“ ir „labiausiai nekenčiamu žmogumi“, atrodė liūdnas, kai atvyko į Toskanos regione esančio Groseto teatro rūmus, kuriuose laikinai prisiglaudė teismas.

Pirmą kartą oficialiai nuo 2013 metų liepos prasidėjusio teismo kaltintojai turi galimybę apklausti 54-erių metų F.Schettino dėl tragiškos nakties įvykių ir paprašyti jo paaiškinti prieštaringus anksčiau darytus pareiškimus.

Tik prieš mėnesį tarp kruizinio laivo, kuris dabar demontuojamas Genujoje, liekanų buvo rastas paskutinis dingęs nelaimės aukos kūnas.

Padavėju dirbęs indas Russelas Rebello (Raselas Rebelas) buvo vienas iš 32 žmonių, žuvusių, kai „Concordia“ atsitrenkė į uolas prie Viduržemio jūroje esančios Džilijo salos krantų ir pasviro ant šono.

Milžiniškas, dukart už legendinį „Titanic“ didesnis laivas plaukė 16 mazgų greičiu, jame buvo 4 229 žmonės iš 70 šalių.

Laivo savininkai ir pakrantės apsaugos pareigūnai sutinka, kad laivas neturėjo net priartėti prie uolų, į kurias atsitrenkė 21 val. 45 minutės sausio 13-osios vakarą prieš dvejus metus.

Po smūgio laive žemiau vaterlinijos atsirado skylė, jis smarkiai pasviro ir galiausiai nuvirto ant borto sekliuose vandenyse šalia nedidelio Džilijo uosto, tačiau įsakymas palikti lainerį buvo paskelbtas tik praėjus daugiau nei valandai nuo krizės pradžios.

Tuo metu dėl pasvirimo buvo praktiškai neįmanoma nuleisti gelbėjimosi valčių vienoje laivo pusėje, be to žmonėms puolus prie valčių, kurias dar buvo galima panaudoti, kilo didžiulė sumaištis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų