Pereiti į pagrindinį turinį

JAV paskelbė Prancūzijos džihadistų verbuotoją O. Diaby „pasauliniu teroristu“

2016-09-16 17:43
BNS inf.

Jungtinės Valstijos penktadienį įtraukė „pasaulinį teroristą“ Prancūzijos džihadistų verbuotoją Omarą Diaby į asmenų, kuriems taikoms JAV ekonominės sankcijos, sąrašą, pranešė Valstybės departamentas.

"Al Nusra Front"
"Al Nusra Front" / Scanpix nuotr.

40 metų džihadistų judėjimo „Al Nusra Front“ kovotojas, kuris dar žinomas kaip Omaras Omsenas, liūdnai išgarsėjo praėjusiais metais, kai apsimetė mirusiu, kad galėtų išvykti iš Sirijos operuotis.

Remiantis departamento dokumentu, O.Diaby vadovauja 50 prancūzų savanorių grupei, išvykusiai į Siriją kovoti grupuotėje „Al Nusra Front“, kuri tvirtina liepą nutraukusi ryšius su „al Qaeda“ ir persivadinusi „Jabhat Fateh al Sham“ („Sirijos užkariavimo frontu“),

„Nors 2015 metų rugpjūtį buvo laikomas žuvusiu, O.Diaby vėl pasirodė 2016 metų gegužę, tvirtindamas, kad jo mirtis buvo suvaidinta, kad galėtų išvykti operuotis į Turkiją“, – nurodė Valstybės departamentas.

„O.Diaby atkreipė Prancūzijos žvalgybos pareigūnų dėmesį savo dalyvavimu prancūzų ekstremistinėje grupuotėje ir propagandinių vaizdo įrašų serija internete, – sakoma dokumente. – O.Diaby vaizdo įrašai yra laikomi viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių tiek daug Prancūzijos piliečių prisijungė prie kovotojų grupuočių Sirijoje ir Irake“.

Apie O.Diaby mirtį praėjusiais metais pranešė jo tėvai, tačiau jis vėl pasirodė gegužės mėnesį, kai davė interviu televizijai „France2“ per „Skype“.

„France 2“ taip pat parodė įrašą iš vienos kovotojų ruošimo stovyklos vakarinėje Sirijos dalyje, kurioje tuo metu gyveno maždaug 30 jaunų džihadistų prancūzų. Daugelis jų buvo atvykę iš Nicos regiono, kuriame gyvena O.Diaby.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų