Pereiti į pagrindinį turinį

A. Merkel tragediją Austrijoje pavadino perspėjimu apie migrantų krizę

2015-08-27 15:11 diena.lt inf.
Scanpix nuotr.

„Siaubingas“ radinys Austrijoje, kur viename sunkvežimyje aptikta nuo 20 iki 50 negyvų migrantų, yra perspėjimas Europai, kad reikia rimtai imtis spręsti migrantų krizę, pareiškė Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

„Mus visus sukrėtė siaubinga žinia, kad žuvo iki 50 žmonių..., kai šie žmonės atvyko ieškoti saugumo, – sakė A.Merkel Vienoje. – Tai perspėjimas, kad turime pasistengti ir išspręsti šią problemą bei parodyti solidarumą“.

Vakarų Balkanų šalims teko „milžiniškas iššūkis“ susidoroti su dešimtimis tūkstančių migrantų, mėginančių patekti į Europos Sąjungą, pažymėjo ji.

„Vakarų Balkanų tranzito šalys susidūrė su milžiniškais iššūkiais, – pasakė A.Merkel regiono šalių lyderių susitikime Vienoje. – Mums tenka atsakomybė padėti jiems“.

Automobilis, kuriame buvo maždaug 20-50 migrantų kūnai, aptiktas stovėjimo aikštelėje šalia greitkelio Burgenlando žemėje, policijos atstovas Hansas Peteris Doskozilas (Hansas Pėteris Doskocilas) sakė spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo šalies vidaus reikalų ministrė Johanna Mikl-Leitner (Johana Mikl-Leitner).

„Ši tragedija mus giliai sukrėtė, – sakė J.Mikl-Leitner. – Žmonių kontrabandininkai yra nusikaltėliai. Jeigu kas nors dar mano, kad jie kažkaip padeda žmonėms, jie neteisūs“.

Manoma, kad minimas sunkvežimis ten stovėjo nuo trečiadienio.

„Mes negalima patvirtinti, kaip jie mirė“, – pridūrė H.P.Doskozilas.

Pasak į įvykio vietą atvykusių teismo medicinos ekspertų, prireiks kelių dienų nusikaltimo įrodymais pasirūpinti.

Ministrė paskelbė, kad Austrija sugriežtins sienų kontrolę ir artimiausiomis savaitėmis atidžiau tikrins tarptautinius traukinius.

J.Mikl-Leitner dar paragino kitas Europos Sąjungos šalis taikyti „nulinę toleranciją“ žmonių kontrabandininkams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų