Pereiti į pagrindinį turinį

Pareigūnai: žudynės Marselyje nebuvo susijusios su premjero vizitu

2015-02-10 07:21 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Prancūzijos pietiniame Marselio uostamiestyje pirmadienį užpuolikai apšaudė policijos automobilį, o šis incidentas, įvykęs kelios valandos prieš premjero vizitą, per kurį jis ketino pagirti nusikalstamumo lygio sumažėjimą antrajame pagal dydį šalies mieste, buvo susijęs su  narkotikų prekyba.

Incidentas įvyko Marselio šiauriniame Kastelano rajone, kuriame gyvena maždaug 7 000 žmonių. Po šaudynių jie buvo paraginti likti namuose. Saugumo sumetimais buvo evakuotas tame rajone esantis vaikų darželis, o specialiųjų pajėgų dalinio GIPN nariai buvo pasiųsti į vieną apsuptą vilą, nurodė šaltiniai policijoje.

„Gobtuvais veidus prisidengę ir Kalašnikovo automatais ginkluoti asmenys apšaudė atvažiuojantį policijos automobilį“, – naujienų agentūrai „Reuters“ sakė vietos policijos viršininkas Pierre'as-Marie Bourniquelis (Pjeras Mari Burnikelis).

P.-M.Bourniquelis vėliau patvirtino, kad užpuolikai taikėsi į automobilį, kuriuo važiavo jis pats. Policijos vadovas išvyko į incidento vietą, kai gyventojai pranešė matę tame rajone ginkluotų žmonių. Kulkos pralėkė virš automobilio ir pataikė į banko pastatą, aiškino P.-M.Bourniquelis.

Per reidą policija rado septynis Kalašnikovo automatus ir apie 20 kg narkotikų, informavo vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas), lydėjęs premjerą Manuelį Vallsą (Manuelį Valsą) per jo vizitą į Marselį.

Taip pat rasta pirštų atspaudų ir DNR pėdsakų, kurie gali padėti suimti su šiuo incidentui susijusius asmenis, pridūrė jis.

Marselio vicemerė Caroline Pozmentier (Karolin Pozmantjė) sakė, kad pareigūnai yra „99,9 proc.“ įsitikinę, jog šis incidentas susijęs su narkotikais ir sąskaitų suvedinėjimu. Ji pridūrė neįžvelgianti jokio ryšio tarp šio incidento ir M.Vallso vizito.

Premjeras savo kalboje Marselio policijos būstinėje sakė, jog dabar vien dėl to, kad vilki uniformą, kiekvienas policijos pareigūnas yra potencialus taikinys.

Prancūzijoje tebegalioja aukšto lygio saugumo parengtis po praėjusį mėnesį Paryžiuje įvykdytų islamistų atakų, per kurias žuvo 17 žmonių. Praeitą savaitę pietiniame Nicos mieste užpuolikas peiliu sužalojo du karius, saugojusius vieną žydų organizaciją ir radijo stotį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų