Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija tikina dedanti pastangas kuo greičiau atnaujinti Ukrainos taikos derybas

2014-12-11 12:24 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Rusija deda visas pastangas, kad naujas Ukrainos taikos derybų etapas prasidėtų kiek įmanoma greičiau, ketvirtadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Aleksandras Lukaševičius.

Tose derybose dalyvautų Maskvos, Kijevo, rytų Ukrainoje veikiančių prorusiškų separatistų bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai. Per ankstesnes derybas Minske buvo susitarta dėl paliaubų, bet jos buvo nuolat pažeidinėjamos.

„Rusija dės didžiausias pastangas kas šios grupės susitikimas būtų organizuotas kiek įmanoma greičiau ir duotų teigiamų rezultatų tolesniems žingsniams, siekiant įgyvendinti Minsko susitarimus“, – A.Lukaševičius sakė per spaudos konferenciją.

Ukraina neteko pirmųjų trijų karių nuo atnaujintų paliaubų pradžios

Rytų Ukrainoje trys vyriausybės kariai žuvo, o dar aštuoni buvo sužeisti per pastarąją parą, ketvirtadienį pranešė kariuomenės atstovas, informuodamas apie pirmąsias aukas nuo atnaujintų paliaubų pradžios anksčiau šią savaitę.

„Per pastarąją parą netekome trijų karių, o dar aštuoni buvo sužeisti“, – sakė atstovas Andrijus Lysenka.

Kaip anksčiau buvo pranešta, abi konflikto pusės stengėsi laikytis atnaujintų paliaubų tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų sukilėlių rytų Ukrainoje, įsigaliojusių anksčiau šią savaitę.

Daugiau naujienų