Pereiti į pagrindinį turinį

Ukraina: byloje dėl Euromaidano išvaikymo įtariami keturi aukšto rango pareigūnai

2013-12-14 14:39
Reuters nuotr.

Ukrainos generalinė prokuratūra pareiškė įtarianti įgaliojimų viršijimu per vadinamojo Euromaidano išvaikymą naktį į lapkričio 30 dieną keturis asmenis: nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus pavaduotoją Volodymyrą Sivkovičių, Kijevo miesto administracijos vadovą Oleksandrą Popovą, Kijevo milicijos viršininką Valerijų Koriaką ir jo pavaduotoją Petrą Fedčiuką, pranešė generalinis prokuroras Viktoras Pšonka.

„Volodymyrui Sivkovičiui, Oleksandrui Popovui jau įteikti įtarimai dėl valdžios ir tarnybinių įgaliojimų viršijimo“, – sakė V.Pšonka per spaudos konferenciją šeštadienį.

„Vakar aš asmeniškai informavau apie tai valstybės vadovą... Prezidentas sutiko ir dėl veiksmų nušalinti šiuos asmenis nuo užimamų pareigų“, – nurodė generalinis prokuroras.

„Jų nušalinimas iš pareigų turi būti tik per įsakus, kuriuos pasirašys prezidentas“, – patikslino jis.

Šeštadienį oficialiajame prezidento tinklalapyje paskelbti du atitinkami prezidento įsakai: nušalinti nuo pareigų Volodymyrą Sivkovičių ir Oleksandrą Popovą.

Prezidentūros pranešime taip pat sakoma, kad „prezidentas tikisi, jog Generalinė prokuratūra objektyviai ir įvairiapusiškai atliks minėtų įvykių tyrimą ir pasiūlys konkrečias teisines reakcijos į neteisėtus veiksmus priemones“.

„Šiandien ir Valerijus Koriakas bei jo pavaduotojas Petras Fedčiukas taip pat informuoti, kad jie įtariamai valdžios ir tarnybinių įgaliojimų viršijimu“, – nurodė V.Pšonka, kuris dar pridūrė, kad svarstomas kardomosios priemonės – namų arešto – taikymas jiems.

Pasak generalinio prokuroro. V.Sivkovičius ir A.Popovas spaudė V.Koriaką panaudoti jėgą naktį į lapkričio 30-ąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų