Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos pajėgos atitraukia sunkiąją ginkluotę, bet yra pasiruošusios ją grąžinti

2015-03-07 18:27 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Ukrainos vyriausybės pajėgos tęsia sunkiosios ginkluotės atitraukimą nuo prorusiškų separatistų kontroliuojamų teritorijų šalies rytuose, bet yra pasiruošusios bet kada ją grąžinti į kovines pozicijas, šeštadienį pranešė kariškių atstovas Andrijus Lysenka.

„Tęsiamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sunkiosios ginkluotės atitraukimo trečias etapas. Pagal Minsko susitarimus vakar pradėtas salvinės raketų ugnies sistemų „Uragan“ atitraukimas į iš anksto parengtas aikšteles“, – A.Lysenka sakė per spaudos konferenciją Kijeve.

Pasak A.Lysenkos, Ukrainos vyriausybės pajėgos jau atitraukė 100 mm kalibro prieštankines patrankas „MT-12 Rapira“, „МТ-12R Ruta“, 152 mm kalibro savaeigiai artilerijos pabūklai „2S3 Akacija“ ir salvinės raketų ugnies sistemos „Grad“.

Atstovas pažymėjo, kad pagal Minsko taikos susitarimą konflikto šalys turi atitraukti savo sunkiąją ginkluotę numatytu atstumu nuo fronto linijos per dvi savaites nuo paliaubų įsigaliojimo.

„Mes tai darome per kelias dienas. Per dieną atitraukiame sunkiąją ginkluotė ir laukiame, kad tą patį darys ir mūsų priešas“, – sakė Ukrainos kariškių atstovas.

A.Lysenka pabrėžė, kad Ukraina technikos atitraukimą atlieka dalyvaujant tarptautiniams stebėtojams bei žiniasklaidos atstovams.

Jis pažymėjo kad Ukrainos kariškiai pasirengę bet kurią minutę pradėti atgalinį procesą – didesnio nei 100 mm kalibro ginkluotės grąžinimą į kovos pozicijas, jeigu priešas pamėgintų atakuoti ar pereitų į puolimą.

Anksčiau skelbta, kad Ukrainos pajėgos vasario 26 dieną pradėjo 100 mm pabūklų „Rapira“ atitraukimą, o po to – patrankų „Ruta“. Kovo 4 dieną pradėtas artilerijos sistemų „Akacija“ atitraukimas, nuo kovo 5 dienos – sistemų „Grad“, o nuo kovo 6 dienos – sistemų „Uragan“.

Daugiau naujienų