Pereiti į pagrindinį turinį

V. Janukovyčius žada pertvarkyti Ukrainos vyriausybę, nubausti valdininkus

2014-01-24 16:40 diena.lt inf.
Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius / "Reuters" nuotr.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius penktadienį pažadėjo kitą savaitę pertvarkyti vyriausybę, kad būtų palengvinta šalį ištikusi krizė, bet taip pat pagrasino panaudoti „visus legalius metodus“, jeigu sprendimas nebus rastas.

Kai parlamentas antradienį susirinks į neeilinę sesiją, „mes priimsime sprendimą“ dėl vyriausybės pertvarkymo, sakė jis per religinių lyderių susitikimą.

„Mes toje sesijoje priimsim sprendimą. Prezidentas pasirašys įsaką, ir mes performatuosime vyriausybę, kad rastume optimalų profesinės sudėties vyriausybės, dirbančios Ukrainos valstybei, variantą“, – sakė V.Janukovyčius.

Neeilinė Aukščiausiosios Rados sesija vyks antradienį, sausio 28 dieną.

Prezidentas pažadėjo, kad parlamentas taip pat aptars pakeitimus prieštaringai vertinamuose įstatymuose prieš protestus.

Tačiau V.Janukovyčius, regis, taip pat perspėjo opozicijos protestuotojus: „Jei viskas baigsis gerai, tuomet gerai, bet jei ne, mes panaudosime visus legalius metodus (krizei išspręsti)“.

Valdininkai, prisidėję prie Euromaidano išvaikymo lapkričio 30-ąją, bus atleisti, sako Janukovyčius

V. Janukovyčius pažadėjo atleisti visus valdininkus, kurie prisidėjo prie jėgos panaudojimo prieš Euromaidano dalyvius lapkričio 30-ąją.

Per susitikimą su Bažnyčių ir religinių organizacijų lyderiais prezidentas priminė, kad keletas valdininkų, įtariamų dėl Euromaidano išvaikymo lapkričio 30-osios naktį, jau nušalinti nuo savo pareigų.

„Niekas iš jų nedirbs, jie bus atleisti iš užimamų pareigų“, - sakė V.Janukovyčius.

2013 metų lapkričio 30 dieną, maždaug 4 val. ryto, Kijeve milicijos specialiųjų pajėgų „Berkut“ pareigūnai, naudodami garsines granatas ir gumines lazdas, išvaikė vadinamąjį Euromaidaną, opozicijos protestuotojų mitingą, kurio dalyviai ragino atsistatydinti prezidentą, nepasirašiusį Asociacijos sutarties su Europos Sąjunga.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų