Quantcast

Per amerikiečių antskrydį Sirijoje nukautas aukštesniojo rango „Islamo valstybės“ smogikas

  • Teksto dydis:

JAV pajėgos pranešė Sirijoje per antskrydį sunaikinusios aukšto rango teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ narį.

„JAV centrinė vadavietė Sirijoje įvykdė antskrydį, kurio metu buvo nukautas aukštesniojo rango ISIS pareigūnas ir pagalbininkas Usamah Jamalas Muhammadas Ibrahimas al-Janabis“, – socialiniame tinkle „X“ trečiadienį pranešė JAV centrinė vadavietė (CENTCOM).

„Jam žuvus, ISIS nebegalės taip lengvai rengti ir vykdyti teroristinių išpuolių, – toliau rašoma pranešime. – Nėra jokių įrodymų, kad per šią ataką būtų nukentėję civiliai.“

JAV kariai yra dislokuoti Sirijoje, kad užkirstų kelią „Islamo valstybės“ atgimimui. Jie budi sukarintos kurdų grupuotės YPG ir jos sąjungininkų kontroliuojamose teritorijose.

Nors 2019 m. buvo paskelbta pergalė prieš ekstremistų grupuotę, šalyje po šiai dienai tebeveikia jos narių grupelių. Apžvalgininkų teigimu, nuolat dislokuodama savo pajėgas šiame regione, JAV taip pat siekia apriboti ir savo didžiausio priešo Irano įtaką.

Anot vieno gynybos pareigūno Vašingtone, Sirijoje vis dar yra apie 700 JAV karių. Prasidėjus karui Gazoje, jų tarnyba šioje šalyje tapo dar pavojingesnė.

Proiranietiškos grupuotės jau yra ne kartą puolusios dykumoje įrengtas JAV karines bazes, kurios paprastai nebūna didelės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių