Pereiti į pagrindinį turinį

Covid-19 Didžiojoje Britanijoje pražudė daugiau kaip 12 500 slaugos namų gyventojų

2020-05-15 14:20

Didžiojoje Britanijoje per du mėnesius nuo koronaviruso infekcijos sukeltų padarinių mirė tūkstančiai slaugos namų gyventojų. Iš viso kovą ir balandį Anglijoje ir Velse Covid-19 pražudė 12 526 slaugos įstaigų gyventojus, penktadienį Londone pranešė nacionalinė statistikos agentūra ONS.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr.

ONS duomenimis, du trečdaliai aukų mirė savo slaugos namuose, dar trečdalis – ligoninėje. Vis dėto manoma, kad skaičiai gali būti dar didesni. Per pirmuosius keturis metų mėnesius slaugos namuose mirė 23 tūkst. žmonių daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas šią savaitę parlamente pripažino, kad Covid-19 aukų skaičius slaugos namuose yra „per didelis“. Tačiau jis atmetė kaltinimus, kad vyriausybė per vėlai apsauginiais kostiumais aprūpino slaugos įstaigas. Premjeras paskelbė, kad vyriausybė skirs dar 600 mln. svarų (680 mln. eurų) slaugos namams paremti.

B. Johnsono vyriausybė prieš tai buvo smarkiai kritikuojama, nes į Covid-19 aukų statistiką pradžioje neįtraukė mirčių slaugos įstaigose.

Vertinant mirčių procentą, Didžioji Britanija yra antra labiausiai pandemijos paveikta pasaulio šalis po JAV. ONS duomenimis, iki gegužės 1 dienos naujasis koronavirusas pražudė daugiau kaip 36 tūkst. žmonių, dauguma jų mirė Anglijoje ir Velse. Sveikatos ministerijos duomenys rodo, kad mirusiųjų yra 33 614.

Anot ekspertų, tikrasis pandemijos mastas gali paaiškėti tik po kelių mėnesių. Statistikos agentūra atkreipė dėmesį į visoje šalyje smarkiai išaugusius mirštamumą, kuris gali reikšti, kad tikrasis Covid-19 aukų skaičius Didžiojoje Britanijoje jau dabar gali siekti beveik 50 tūkst.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų