Pereiti į pagrindinį turinį

CŽV direktoriaus atvykimas į Kyjivą sukėlė klausimų: ruošiamasi branduolinei atakai?

2022-10-27 08:41 diena.lt inf.

CŽV vadovo vizitas Kyjive gali reikšti, kad Rusija ruošiasi panaudoti branduolinį ginklą, rašo UNIAN.

Scanpix nuotr.

Taip svarstė analitikas Sergejus Zgurecas. „CŽV vadovo vizitą Kyjive prilyginau JAV ir Didžiosios Britanijos gynybos ministrų pokalbiams, taip pat Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu skambučiams kolegoms iš Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir JAV. Rusija dabar labai aktyviai pumpuoja kažkokią „nešvarią bombą“. Visa tai tarpusavyje susiję. Noriu priminti, kad paskutinį kartą CŽV direktorius į Ukrainą buvo atvykęs Rusijos invazijos į Ukrainą išvakarėse. Tada jis pateikė įrodymų, kaip Rusija įsiverš į Ukrainą“, – sakė jis.

Ekspertas tikisi ir blogų žinių iš Zaporižios atominės elektrinės (AE).

„Susidaro įspūdis, kad žengiame į naują Rusijos ir Ukrainos karo paaštrėjimo etapą, kur rusų eskalacija aplink branduolinę „nešvarią bombą“, mano nuomone, susijusi su Zaporožės AE. Trečiadienį buvo pranešta apie nesuprantamus rusų karių veiksmų prie Zaporižios AE sausųjų atliekų saugyklos. Daugelis ekspertų mano, kad Rusija gali panaudoti Zaporižios atominę elektrinę kaip didelio masto „nešvarią bombą“ tuo atveju, jei Rusijos kariai pasitrauktų iš okupuotos Ukrainos teritorijos“,  – pridūrė jis.

Paskutinį kartą Kremliaus lyderis  grasino Ukrainai ir pasauliui branduoliniais ginklais  rugsėjo 21 dieną. „Kiekvienas, kuris bando mus tokiu būdu šantažuoti, turėtų žinoti, kad vėjas taip pat gali pasukti į jų pusę“, – teigė Vladimiras Rutinas.

Kai kurie užsienio ekspertai mano, kad Rusijos prezidentas gali panaudoti branduolinį ginklą. Kiti įtaria, kad branduoliniu karu Rusija šantažuoja ir baugina Vakarus.