Pereiti į pagrindinį turinį

Didžioji Britanija: po naujausios atakos Rusijos Juodosios jūros laivynas nusilpo

2022-08-02 11:56

Didžiosios Britanijos karinė žvalgyba antradienį pranešė, kad ataka prieš Rusijos Juodosios jūros laivyno štabą Sevastopolyje yra naujausia iš daugybės Maskvos nesėkmių per penkis mėnesius trunkantį karą Ukrainoje.

Scanpix nuotr.

Pastarieji nuostoliai apima balandį nuskandintą laivyno flagmaną „Moskva“, rašoma Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos kasdieniame pranešime tviteryje. „Po pranešimų apie atšauktus paradus, mažai tikėtina, kad Juodosios jūros laivynas įstengia organizuoti aukšto lygio viešus renginius ir drauge vykdyti karinę veiklą“, – teigia ministerija.

Rytų Ukrainos Donecko srityje antradienį tęsėsi Rusijos ir Ukrainos pajėgų kovos aplink Bachmuto miestą.

Rusijos pajėgos taip pat pasistūmėjo 8 kilometrus į šiaurę esančio Soledaro kryptimi, antradienį paskelbė Ukrainos generalinis štabas. Kita vertus, Rusijos atakos keliose vietose į pietus nuo Bachmuto iš esmės buvo atremtos, rašoma pranešime. Informacijos neįmanoma nepriklausomai patikrinti.

Generalinis štabas taip pat pranešė apie Rusijos ataką Chersono srities šiaurėje, prie kaimyninio Dnipropetrovsko srities sienos. Jau kelias savaites Kyjivas puoselėja viltis pradėti kontrpuolimą šiame regione ir atsikovoti pietus. Kyjivo teigimu, Rusijos artilerija apšaudė ukrainiečių pozicijas visoje fronto linijoje Charkivo, Donecko, Zaporižios, Chersono ir Mykolajivo srityse. Pranešta, kad Rusijos oro pajėgos taip pat surengė keturias atakas prieš Ukrainos pozicijas.

Daugiau naujienų