Pereiti į pagrindinį turinį

Ekspertai: Paryžiaus olimpinės žaidynės turėtų pasirengti Rusijos kibernetinėms atakoms

2024-07-15 12:07 diena.lt inf.

Remiantis pirmadienį paskelbtu nauju tyrimu, Suomijos kibernetinio saugumo įmonė perspėja, kad Paryžiaus olimpinės žaidynės taps kibernetinių atakų, ypač surengtų Rusijos veikėjų, taikiniu.

Scanpix nuotr.

Pasak Suomijos kibernetinio saugumo įmonės „WiSecure“ ekspertų, šių metų vasaros olimpiados Paryžiuje organizatoriai „dėl geopolitinių neramumų“ turėtų pasirengti didesnei lyginant su ankstesnėmis žaidynėmis kibernetinių atakų rizikai.

Savo ataskaitoje „WihSecure“ nurodo Rusiją kaip labiausiai tikėtiną kibernetinių atakų šaltinį. Ekspertai praneša nustatę tris grupes, ketinančias žlugdyti žaidynes: valstybės remiamus veikėjus, privačius „įsilaužėlius aktyvistus“ ir paprastus kibernetinius nusikaltėlius.

„Rusijos valstybės veikėjai beveik neabejotinai kelia didžiausią grėsmę sėkmingoms ir sklandžioms olimpinėms žaidynėms, turėdami ir gebėjimų, ir ketinimų pakenkti olimpiadai ir Prancūzijai“, – sakoma pranešime.

Dėl Maskvos karo Ukrainoje Rusijos ir Baltarusijos sportininkai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse gali dalyvauti tik su neutralia vėliava. Jiems taip pat neleista dalyvauti atidarymo ceremonijoje ir jie negali turėti jokių ryšių su kariuomene.

Pasak ekspertų, pagrindinis užpuolikų tikslas bus pažeisti organizatorių tinklus ir užšifruoti duomenis, kad sutrikdytų renginį.

Remiantis tyrimu, pagrindiniai olimpinių žaidynių tinklai yra gerai apsaugoti nuo kibernetinių atakų, o tai reiškia, kad sutrikdymo rizika yra maža arba vidutinė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)