Pereiti į pagrindinį turinį

Indijos gydytojai visoje šalyje streikuoja dėl kolegės išžaginimo ir nužudymo

2024-08-17 11:40 diena.lt inf.

Indijos gydytojai šeštadienį visoje šalyje surengė streiką, taip eskaluodami protestus po vienos kolegės išžaginimo ir nužudymo.

Scanpix nuotr.

Vienoje valstybinėje ligoninėje rytiniame Kolkatos mieste rugpjūčio 9-ąją radus 31 metų gydytojos palaikus, keliuose šalies miestuose kilo pikti protestai. Daugeliui jų vadovavo gydytojai ir kiti sveikatos apsaugos sistemos darbuotojai, tačiau dalyvavo ir dešimtys tūkstančių paprastų indų.

Nužudyta gydytoja rasta mokymo ligoninės seminarų salėje. Tai rodytų, kad ji buvo nuėjusi ten pailsėti per savo 36 valandų pamainą.

Skrodimas patvirtino, kad ji buvo išžaginta, o jos tėvai pareiškime teismui teigia įtariantys grupinį išžaginimą.

Policija sulaikė vyrą, dirbusį toje ligoninėje ir padėdavusį žmonėms susiorientuoti didelėse eilėse.

Tačiau visuomenė kaltino Kolkatos policiją netinkamai tiriant šią bylą, o miesto aukštesnysis teismas tyrimą perdavė Indijos Centriniam tyrimų biurui, kad „visuomenei būtų įkvėpta pasitikėjimo“.

Kelių valstijų vyriausybinėse ligoninėse dirbantys medikai pirmadienį neribotam laikui sustabdė nebūtinas paslaugas. Streikus parėmė kelios medikų profesinės sąjungos valstybiniame ir privačiame sektoriuose.

Šeštadienį ryte Indijos medikų asociacija (IMA) išplėtė protestus ir paskelbė 24 valandų trukmės „paslaugų nutraukimą visoje šalyje“ bei visų nebūtinų procedūrų sustabdymą.

„Prašome šalies supratimo ir paramos šioje kovoje už teisingumą jos gydytojams ir dukterims“, – prieš streiką paskelbtame pareiškime sakė IMA vadovas R. V. Asokanas.

„36 valandų pamaina, kurią dirbo auka, ir saugių erdvių poilsiui nebuvimas (...) reikalauja gydytojų rezidentų darbo ir gyvenimo sąlygų nuodugnaus peržiūrėjimo“, – sakoma IMA pareiškime.

Gydytojai reikalauja įgyvendinti gydytojų apsaugos nuo smurto įstatymą, kuriam dar nėra uždegta žalia šviesa.

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modis) ketvirtadienį pareikalavo greit nubausti asmenis, vykdančius, jo žodžiais, siaubingus veiksmus prieš moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų