Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelio dronas Pietų Libane pražudė „Hezbollah“ smogiką

2024-07-19 00:34

Per Izraelio drono smūgį Libano pietuose žuvo mažiausiai vienas proiranietiško judėjimo „Hezbollah“ smogikas, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida ir „Hezbollah“.

Reuters nuotr.

Pasak „Hezbollah“, Mustafa Salmanas žuvo per bepiločio smūgį į motociklą Alkalilos mieste Tyro rajone.

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) pareiškė, kad „naktį Alkalilos rajone Pietų Libane IDF orlaivis sudavė smūgį ir eliminavo „Hezbollah“ teroristą Mustafą Hassaną Salmaną“. Jis „buvo „Hezbollah“ raketų dalinio darbuotojas, dalyvavęs planuojant ir įgyvendinant daugybę teroristinių atakų prieš Izraelio valstybę“, vėliau pirmadienį pažymėjo IDF.

Valstybinė naujienų agentūra NNA skelbė, kad per Izraelio antskrydžius taip pat buvo pataikyta į Turos kalną Džezine Pietų Libano gilumoje. Anot agentūros, karo lėktuvai į kalną paleido tris raketas, ten buvo sunaikintas ožkų tvartas ir žuvo 700 ožkų. Siras piemuo pabėgo nepatyręs sužalojimų.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad karo lėktuvai Džabal Turos rajone smogė į „Hezbollah“ karinį objektą. Kariškiai taip pat sakė, kad Kabrikos rajone buvo smogta į „Hezbollah“ ginklų sandėlį, Talusos rajone – į karinę struktūrą, o Hulos bei Aita aš Šabo rajonuose – į „Hezbollah“ teroristinę infrastruktūrą.

Apie tai pranešta po to, kai „Hezbollah“ nurodė, kad vėlai sekmadienį inicijavo oro operaciją, kurios metu buvo pasiųsti sprogstamieji dronai, nutaikyti į Izraelio karinę žvalgybos bazę aneksuotose Golano aukštumose.

Nuo Gazos karo pradžios Izraelis ir „Hezbollah“ praktiškai kasdien apsikeičia ugnimi.