Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelis: per smūgį stovyklai Gazos Ruože taikytasi į „Hamas“ karinio sparno lyderį

2024-07-13 23:24 diena.lt inf.

Izraelio kariuomenė paskelbė, kad šeštadienį suduodama smūgį Gazos Ruože taikėsi į palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ karinio sparno lyderį Mohammedą Deifą (Mohamedą Deifą).

Scanpix nuotr.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija anksčiau šeštadienį pranešė, kad per smūgį pietinėje Gazos Ruožo dalyje esančioje Mavasio pabėgėlių stovykloje žuvo mažiausiai 71 žmogus, o dar 289 buvo sužeisti.

Kariuomenė „smogė Mohammedui Deifui ir Rafai Salamai, „Hamas“ Kan Juniso brigados vadui, dviem iš spalio 7-osios žudynių sumanytojų“, sakoma pareiškime.

„Rajonas, kuriam smogta, yra atvira vieta, apsupta medžių, kelių pastatų ir pašiūrių. Tai buvo ne palapinių, o operatyvinis kompleksas“, – sakoma jame.

„Hamas“ pareiškė, jog Izraelio teiginys, kad buvo taikytasi į M. Deifą, yra klaidingas ir kad juo siekiama „nuslėpti šių siaubingų žudynių mastą“.

Netoli Kan Juniso miesto esanti Mavasio stovykla buvo nurodyta kaip viena iš saugių zonų, kai Izraelis liepė civiliams evakuotis iš kitų Gazos Ruožo dalių.

Jungtinių Tautų agentūra palestiniečiams remti (UNRWA) apskaičiavo, kad šiuo metu visame Mavasio rajone gali būti iki 1,5 mln. žmonių.

Minimas smūgis buvo suduotas 281-ąją Izraelio ir „Hamas“ karo Gazos Ruože dieną.

Karas kilo po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai.

Be to, „Hamas“ kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 116 tebėra Gazos Ruože, įskaitant 42, kaip teigia kariuomenė, žuvusius įkaitus.

Remiantis Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos šeštadienio duomenimis, per Izraelio atsakomąjį puolimą žuvo mažiausiai 38 443 žmonės, taip pat daugiausia civiliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)