Quantcast

Kyjivas: per naujausią Rusijos raketų ataką sugadinta beveik 40 tūkst. tonų grūdų

  • Teksto dydis:

Kyjivo infrastruktūros ministras trečiadienį pranešė, kad per naktį Rusijos surengtą raketų smūgį Pietų Ukrainos sandėliuose netoli Dunojaus buvo sugadinta beveik 40 tūkst. tonų grūdų.

„Rusai, smogę sandėliams ir grūdų elevatoriams, sugadino beveik 40 tūkst. tonų grūdų“, – sakė infrastruktūros ministras Oleksandras Kubrakovas socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pranešime anglų kalba. Jis pridūrė, kad grūdai buvo skirti Afrikai, Kinijai ir Izraeliui.

Ukraina trečiadienį pranešė, kad Rusija smogė Ukrainos pietinio Odesos regiono uostų infrastruktūrai, taikydamasi į objektus, naudojamus grūdams eksportuoti po to, kai žlugo svarbus susitarimas, kuriuo buvo leista gabenti grūdus Juodąja jūra.

Per išpuolį buvo apgadintas arba sunaikintas grūdų keltuvas, grūdų bokštai ir sandėliai.

Odesos regiono gubernatorius Olehas Kiperis teigė, kad, nors uosto patalpose kilo gaisras, pranešimų apie nukentėjusiuosius po smūgio negauta.

Praėjusį mėnesį pasitraukusi iš grūdų sandorio, pagal kurį Kyjivas galėjo eksportuoti grūdus Juodąja jūra, Maskva ne kartą atakavo Odesą ir Odesos sritį.

Susitarimas leido iš Ukrainos uostų išvežti apie 33 mln. tonų grūdų ir sumažino nuogąstavimus dėl maisto trūkumo pažeidžiamose šalyse.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKyjivasRusijos raketų atakasugadinta tonos grūdų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių